Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 8 januari 2004

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield woensdagmorgen, -middag en -avond op de Laan op Zuid, Tjalklaan, Vierhavensstraat, Stadionweg en Zuidplein snelheidscontroles.
Op de Laan op Zuid lapten tussen half acht en half tien 8 van de in totaal 710 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur. Op de Tjalklaan reden tussen kwart over negen en half twaalf 56 van de in totaal 1440 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 84 km/uur. Tussen half tien en twaalf uur werd in de Vierhavensstraat gecontroleerd. Van de in totaal 1839 passerende automobilisten kunnen binnenkort 51 een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'. Op de Stadionweg hielden tussen drie en vijf uur 31 van de in totaal 1239 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 89 km/uur in plaats van '50'.
Op het Zuidplein werd tussen half acht en half tien door 95 van de in totaal 1082 passerende automobilisten de maximum snelheid van '50' overschreden. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 96 km/uur.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Woensdag hield politiepersoneel van het wijkteam Hillegersberg en Schiebroek op diverse locaties bromfietscontroles. In totaal werden 39 brom- en snorfietsen gecontroleerd en werden er 21 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen en onverzekerd rijden.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde woensdagmiddag omstreeks half vier, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning op de Piketkade in. In een slaapkamer werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 153 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco-perosneel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. De 34-jarige eigenaresse van de hennepkwekerij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks half vijf werd een 46-jarige man uit Rotterdam aangehouden, verdacht van het inbreken in een auto die geparkeerd stond aan de Heer Bokelweg. Politiemensen die naar aanleiding van de inbraakmelding ter plaatse gingen troffen op de Vijverhofstraat een man aan, die aan het door getuigen opgegeven signalement voldeed. De Rotterdammer, in het bezit van diverse inbrekersgereedschappen en de uit de auto weggenomen radio/cd-speler, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.


* HOOGBEJAARDE MAN IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks kwart voor vijf werd een 92-jarige bewoner van de Turnstraat in zijn woning overvallen. Het slachtoffer zag een man voor het raam staan, die hij dacht te kennen. Toen de bewoner de deur wilde openen, werd deze met kracht opengeduwd en drong de verdachte het huis binnen. Onder bedreiging van een mes, werd de portemonnee van de 92-jarige man weggenomen. Met de buit rende de overvaller vervolgens de woning uit, waarna hij in onbekende richting vluchtte. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - Woensdagmiddag vond in een woning aan het Coendersborchdam een overval plaats. Omstreeks half twee werd bij de 26-jarige bewoonster aangebeld. Toen de vrouw de deur opende stond een man, gekleed in een TPG-pak, voor de woning. De verdachte drong hierop de woning binnen, gevolgd door een man, die was gemaskerd. Onder bedreiging van vuurwapens werd de 26-jarige vrouw in de slaapkamer opgesloten, waarna het tweetal het huis doorzocht. Nadat de overvallers waren verdwenen, alarmeerde de bewoonster de politie.
Het is nog onduidelijk of er goederen zijn weggenomen. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield woensdagmorgen en -middag op het Kleinpolderplein een verkeerscontrole. Tussen elf uur en kwart voor twee werden in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer afvallende lading, overbelading, apk en het niet dragen van de autogordel.


* 7000 HENNEPPLANTEN VERNIETIGD NA AANTREFFEN HENNEPKWEKERIJEN

OOSTVOORNE - Woensdagochtend omstreeks negen uur stelden politiemensen van het wijkteam Brielle-Westvoorne op grond van de Opiumwet een onderzoek in drie bedrijfspanden aan de Dalweg in. In een werkruimte van het eerste pand werden drie containers aangetroffen met in iedere container een in werking zijnde hennepkwekerij. In een tweede pand werd niets aangetroffen, wel een deur naar het derde pand. Hier werden in twee ruimtes eveneens hennepkwekerijen aangetroffen.
In totaal werden 7000 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de hennepkwekerij werd niet illegaal afgetapt. Naar de eigenaar van de panden wordt een nader onderzoek ingesteld.


* KOP-STAART AANRIJDING
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks vijf uur vond op de westbaan van de rijksweg A4 een kop-staart aanrijding plaats, waarbij drie personenauto's waren betrokken. De 22-jarige bestuurster van één van de auto's, afkomstig uit Spijkenisse werd met spoed door de GGD naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht (nek-/rug- en borstletsel). Haar auto raakte total loss. De 32-jarige, ook uit Spijkenisse afkomstige bestuurder van de andere auto moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij werd gewond door de GGD naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. Ook zijn auto is total loss. De 37-jarige bestuurder van de derde bij de aanrijding betrokken auto (afkomstig uit Kerkwerve) raakte niet gewond.

Uitgave woensdag 7 januari 2004