ACCENTURE

1000ste werknemer Accenture aangenomen


- persbericht -

Dochteronderneming Accenture Technology Solutions in twee jaar tijd vertienvoudigd

Amsterdam, donderdag 8 januari 2004 - Bij Accenture Nederland is de 1000ste werknemer aan de slag gegaan. Het gaat om Amanda Kock (24), die net voor de jaarwisseling haar studie Hogere Informatica afrondde. Amanda gaat aan het werk voor Accenture Technology Solutions (ATS), de sterk groeiende dochteronderneming van Accenture die zich richt op applicatie-ontwikkeling, applicatiemanagement en het implementeren van IT-systemen.

Geheel tegen de marktontwikkelingen in maakte Accenture eind vorig jaar al bekend 100 afgestudeerden een baan te kunnen bieden. Daartoe heeft Accenture op 18 en 19 december speciale 'recruitment days' georganiseerd. 'Deze dagen waren een enorm succes,' aldus Sander van 't Noordende, Managing Director van Accenture in Nederland. 'Deze week gaat al meer dan de helft van dit aantal nieuwe medewerkers van start.' Naast de 100 junior consultants (academici) die Accenture aanneemt verwacht dochter ATS dit jaar nog eens 100 ICT-specialisten (HBO'ers) een baan te kunnen bieden.

Méér dan consulting
Accenture Technology Solutions, voorheen bekend onder de naam eFactory, groeide de afgelopen twee jaar van 25 tot ruim 250 mensen vandaag. Joost van de Meent, partner van ATS in Nederland: 'De enorme groei bij ATS laat zien dat Accenture allang niet meer alleen consulting is. We merken dat onze klanten steeds meer behoefte hebben aan echte ICT-specialisten, gekoppeld aan een heldere strategie.' Wereldwijd werkt nu de helft van de Accenture-medewerkers buiten consulting. Naast de enorme groei bij solutions werken ook steeds meer mensen in outsourcing-projecten.

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Zij werkt met haar klanten samen om hen te helpen hun ambities te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. Dankzij diepgaande kennis van de markt, een wereldwijd netwerk én bewezen ervaring in consulting en outsourcing, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden, allianties en technologieën inzetten. In 47 landen werken meer dan 83.000 medewerkers voor klanten in alle denkbare branches, waarvan nu 1000 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 11,8 miljard dollar over het fiscaal jaar dat eindigt op 31 augustus 2003. Zie ook www.accenture.com.


---


---