Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 8 januari 2004
AFVALWIJZER 2004
Deze week ontvangt u tezamen met de Dinkelland Visie onze afvalwijzer 2004. Zoals wel vermeld in onze voorlichtingspagina heeft u deze niet tezamen met de Dinkelland Visie van 31 december 2003 ontvangen. Voor informatie over afvalinzameling kunt u de afvalinfolijn bellen. Het telefoonnummer is 0541-854276.

KLEIN CHEMISCH AFVAL

Het klein chemisch afval (K.C.A.) een keer in de twee maanden ingezameld op de 2^e, 3^e en 4^e vrijdag van de oneven maanden. De chemokar zal op vrijdag 9 januari 2004 op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn:

Halteplaatsen Ootmarsum en Oud Ootmarsum (2^e vrijdag van de maand)

PLAATS

HALTE

TIJDSTIP

Ootmarsum Kerkplein

09.00-09.30 uur

Oud Ootmarsum Café Old Otmöske

09.45-10.15 uur

Oud Ootmarsum parkeerplaats Café De Grens

10.30-11.00 uur

Ootmarsum De Wildbaan

12.30-13.00 uur

Ootmarsum Sporthal Wildehof

13.15-13.45 uur

Ootmarsum Albert Heijn

14.00-15.00 uur

KERSTBOOM VERSNIPPEREN

Op 10 januari 2004 vindt de aktie inzameling kerstbomen plaats. Dan kan op de gemeentewerf aan de Holtwijkerstraat 2 te Weerselo, de gemeentewerf aan de van Bevervordestraat 6 te Ootmarsum en op de gemeentewerf in Denekamp van 9.00 tot 12.00 uur kerstbomen gratis worden ingeleverd.
Voor de kerstbomen die op een later tijdstip worden aangeboden moet stortkosten voor worden betaald.

ROKEN

Veel mensen nemen zich voor in het nieuwe jaar niet meer te roken. Als dat lukt levert dat een goede bijdrage aan hun eigen gezondheid en die van mensen in hun omgeving, aan hun portemonnee én aan het milieu. Bij roken komen meer dan vierduizend stoffen vrij, waarvan de meeste schadelijk. De drie belangrijkste zijn: teer, nicotine en koolmonoxide. Maar er zit bijvoorbeeld ook ammoniak, benzeen en arsenicum in. In de tabaksteelt worden verder veel bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt.

Tips:

1. Houd vol!

2. Als u toch (weer) rookt, rook dan bij voorkeur buiten.
3. Als u binnen rookt, rook dan liever niet in een ruimte waar anderen zijn, vooral als het kinderen betreft.
4. Zorg voor een goede ventilatie. Het kost ongeveer acht uur voor de schadelijke stoffen van een sigaret verdwenen zijn.
5. Laat geen sigarettenpeuken slingeren. Zorg ervoor dat ze in de afvalemmer verdwijnen, nadat u zich ervan hebt vergewist dat ze niet meer branden. Als kinderen per ongeluk een peuk in hun mond stoppen, kan dat hun dood betekenen. Afgezien hiervan is de tabak in de peuk ook een bron van gif voor de natuur.

Informatie over roken en gezondheid vind u op www.stivoro. Wilt u meer weten over Lang Lekker Leven, kom dan langs op Ellens website: www.ellenswebsite.nl.

EXTRA-UITKERING LANGDURIGE MINIMA ZONDER ARBEIDSPERSPECTIEF 2003

In de vorige voorlichtingspagina hebben wij u geïnformeerd over deze regeling.
Abusievelijk is vermeld, dat de mensen, die een uitkering op grond van de Algemene Bijstandswet ontvangen ambtshalve een aanvraagformulier toegezonden zouden krijgen. Dit is niet juist.
Voor alle duidelijkheid:
Iedereen, die een beroep wil doen op deze regeling moet een aanvraagformulier aanvragen bij de afdeling Zorg Werk en Inkomen (tel. 0541-854290) en gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 4a te Denekamp. Denkt u er aan, dat het ingevulde en ondertekende formulier uiterlijk op 31 maart 2004 moet worden ingezonden.

OFFICIËLE PUBLICATIES

WIJZIGING BESLUIT FINANCIËLE TEGEMOETKOMINGEN VOORZIENINGEN

GEHANDICAPTEN GEMEENTE DINKELLAND 2002

Het Besluit financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten gemeente Dinkelland 2002 dat op 4 juni 2002 is vastgesteld is gewijzigd bij besluit van burgemeester en wethouders op 16 december 2003. De wijzigingen zijn onder andere van toepassing op de kilometervergoeding in het kader van de Wvg. De andere wijzigingen zijn van technische aard. Dit besluit ligt ter inzage op afdeling Zorg, Werk en Inkomen, locatie Ootmarsumsestraat 4a in Denekamp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling op telefoonnummer 0541-854290.

RUIMTELIJKE ORDENING:

Reglement op de Hoorcommissie
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 11 december 2003 het 'Reglement hoorcommissie in het kader van artikel 8, lid 2 en artikel 23, lid 1, sub d van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gemeente Dinkelland 2004' vastgesteld.
Het reglement is inwerking getreden op 1 januari 2004. Het reglement voorziet in de instelling, de samenstelling en werkwijze van een commissie voor het horen van een ieder die zijn zienswijze omtrent een ontwerpstructuurplan of een ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar heeft gemaakt. Het reglement kan worden ingezien bij de afdeling PBC in het gemeentehuis in Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van een woning met erker aan de Anjerstraat 15 in Denekamp (20030394). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Denekamp-West", aangezien de bebouwingsgrens wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 27, lid 4, sub c van het bestemmingsplan.
Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 9 januari 2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken BOUWEN
Ingekomen aanvragen om bouwvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Spekhorstweg 1 in Deurningen: bouw materiaalloods;
* Bellinckhofweg 3 in Weerselo: bouw woonhuis met berging t.v.v. bestaande woonhuis;

* Brandlichterweg 91a in Denekamp: bouw garage-berging;
* De Esch 9 in Saasveld: bouw serre;

* van der Heijdenstraat 34: in Denekamp: vergroten woonhuis;
* De Gervelink 23 in Denekamp: bouw erker;
* Broekmatenweg 4 in Rossum: vergroten ligboxenstal.

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

WELSTAND

U kunt bij de behandeling van uw bouwaanvraag door de welstandscommissie aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

SLOPEN

Ingekomen aanvraag om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:


* Bellinckhofweg 3 in Weerselo: slopen gedeelte woonboerderij.

De aanvraag kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen
Burgemeester en wethouders hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor het volgende sloopplan:


* Roepenbeltweg 18 in Rossum: slopen schuur.

Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.
Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 8 januari 2004 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* De heer J.B. Busscher, Korenmorsweg 22 te Lattrop-Breklenkamp in verband met het bouwen van een kapschuur voor het stallen van voertuigen en materialen. De voorschriften uit de revisievergunning van 16 november 1999, nummer 34, blijven onverminderd van kracht. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijzigingen voldoen aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijzigingen geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.


* Maatschap Scholten Linde, Scholtenlindeweg 2 te Rossum in verband met het gewijzigd bouwen van een werktuigenberging. De voorschriften uit de revisievergunning van 13 maart 2001 en de veranderingsvergunning van 4 maart 2003 blijven onverminderd van kracht. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijzigingen voldoen aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijzigingen geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze meldingen tot en met 10 februari 2004 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland. Degene die bezwaar maakt, kan tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij in dit geval de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het Postadres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Dinkelland zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:

* Bredeschool Ootmarsum tot het vellen van 2 zuilbeuken in verband met de aanleg van het schoolplein en de realisering van parkeerplaatsen. Onderwerpelijke zuilbeuken staan aan de zijde van sporthal "De Schalm", kadastraal bekend Ootmarsum, sectie C, nrs. 1155, 1154, 2367 en 3923.

Het ontwerp-besluit ligt tot en met 19 februari 2004 ter inzage bij de afdeling Beheer en Onderhoud locatie Weerselo. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 19 februari 2004 haar/zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:


* Vergunning voor het houden van een inzamelingsactie waarbij de waarde van producten geschat kunnen worden op 17 januari 2004 van 09.00 tot 18.00 uur te Weerselo.

* IJsvereniging "de Möss" voor het houden van een kerstbomenactie op 10 januari 2004 van 08.00 tot 17.00 uur in Weerselo Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

COLLECTEN en Kledinginzameling

Er is voor week 3 , van 12 tot en met 17 januari 2004 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

ONTWERP RECONSTRUCTIEPLAN

Het Ontwerp-Reconstructieplan voor Salland, Noordoost-Twente en Zuidwest-Twente en de bijbehorende MER (Milieu Effect Rapportage) liggen van 7 januari 2004 tot en met 4 februari 2004 ter visie op de werklocatie Weerselo, afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Burg. Scholtensplein 1. Voor informatie over het Ontwerp-Reconstructieplan Salland-Twente kunt contact opnemen met het projectbureau Reconstructie van de provincie Overijssel, telefoon 038 425 17 02 of 038 425 13 01.

Tijdens de inspraakperiode organiseert de provincie informatiebijeenkomsten. Om 20.00 uur presenteert de reconstructiecommissie het plan. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomsten zijn nadrukkelijk bedoeld om u te informeren over het plan. De bijeenkomsten vinden in de omgeving van de gemeente Dinkelland plaats in:
Tubbergen, Café-Restaurant 't Oale Roadhoes op 12 januari 2004 De Lutte, Café-Zalencentrum De Vereeniging op 20 januari 2004

U kunt uw bedenkingen tegen het Ontwerp-Reconstructieplan Salland-Twente en opmerkingen over het bijbehorende MER van 7 januari 2004 tot en met 4 februari 2004 schriftelijk inbrengen (adres: Gedeputeerde Staten van Overijssel, Project Reconstructie, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle) en/of nader toelichten tijdens hoorzittingen op 28 januari 2004 van 9.00 uur tot 17.00 uur in het gemeentehuis te Almelo, Stadhuisplein 1 te Almelo en op 30 januari 2004 van 9.00 uur tot 12.30 uur in het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. U kunt zich hiervoor schriftelijk of telefonisch (038 425 17 02) aanmelden tot uiterlijk 26 januari 2004.