Gemeente Stede Broec 8-1-2004
De kerstbomen zijn weer opgeruimd

Kerstvakantie en toch hard werken. ?t Gebeurt elk jaar weer: Stede Broecse kinderen verzamelen vele honderden kerstbomen. Een enorme klus, maar fantastisch dat ?t gebeurt. Geen bomen die wekenlang in de plantsoenen liggen, maar alles in één keer opgeruimd. Op de eerste woensdag in januari worden ze naar de drie verzamelplaatsen in Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek gebracht. Daarvandaan gaat alles naar de gemeentewerf, waar de versnipperaar overuren draait.

Kerstbomen inleveren

Sommige kinderen doen ?t met een karretje achter hun fiets, anderen schakelen ouders (en de auto) in. Sommigen brengen hele bergen kerstbomen op een wagen achter de trekker van een meewerkende vader, anderen komen met een of twee bomen. Maakt niks uit; de gemeente is blij met elke ingeleverde boom. En daarom ?betalen? we de kinderen: een mars voor iedere kerstboom.

De kampioenen, net als vorig jaar: een groep Slagtertjes uit Lutjebroek. Ze verzamelden maar liefst 503 kerstbomen. Dat wordt nog flink door eten, de komende dagen: 503 marsen!! En verder vinden we Roy, Brend, Jasper, Brian, Addis en Mike erg stoer. Zij brachten 150 kerstbomen naar de gemeentewerf en daar kwam geen vader of moeder met auto of trekker aan te pas!


--- Klik hier voor meer foto's ---