Politie Drenthe

Gemiddelde snelheid criterium trajectcontrole

Assen 08-01-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Gemiddelde snelheid criterium bij trajectcontrole

Een gespecialiseerd bedrijf heeft donderdag een begin gemaakt met de aanleg van een systeem voor traject(snelheids)controle op de N919 bij Veenhuizen. Het gaat daarbij om een van de zes trajectcontrole systemen die in de loop van dit jaar op diversen locaties in ons land geplaatst zullen worden.
Het systeem in Veenhuizen is het enige dat een tachtig kilometer traject bestrijkt.
De controle in Veenhuizen wordt uitgevoerd over een lengte van 2,4 kilometer en de gemiddelde snelheid over die afstand is bepalend voor het feit of er te snel gereden is. Het zal naar schatting nog enige maanden vergen voor dat het systeem operationeel is De aanschaf van de 6 trajectcontrole systemen kost zo'n drie miljoen euro.

portalen Veenhuizen

Plaatsing in voorbereiding

Radardetector

Controleurs van "Boetegeld = Sneu Geld" hebben tot nu toe dit jaar drie automobilisten bekeurd omdat ze een radardetector in hun auto geïnstalleerd hadden. De apparatuur is in beslag genomen en de overtreders kunnen rekenen op een boete van 250 euro.

Controles komende week

Vrijdag 9 januari staat de radarauto op de Hoofdweg in Paterswolde en op de Burg, Legroweg in Eelde.
Zaterdag 10 januari is er een snelheidscontrole op de A28 tussen Assen en Hoogeveen. Beide rijrichtingen worden meegenomen. Zondag 11 januari wordt er in Drenthe met de video auto onopvallend gecontroleerd op zaken als snelheid, kleven, links inhalen en het overschrijden van de doorgetrokken streep.
Maandag 12 januari is er een gordel- en roodlicht controle op diverse locaties in Hoogeveen.
Dinsdag 13 januari is er 's middags en 's avonds een radar snelehidscontrole op de N381 tussen Emmen en de Drents / Friese grens. Woensdag 14 januari wordt er op diverse locaties in Assen met de lasergun gecontroleerd op snelheid.
Donderdag 15 januari is er een gordel- en roodlichtcontrole op divers elocaties in Emmen.

Boetegeld = Sneu Geld
Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl