Persberichten - 08/12

Regio 08-01-2004

Nieuwkoop Politie treft hennepkwekerij aan De politie trof in de ochtend van 7 januari in een bedrijf aan de Energieweg een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een inbraakmelding. Er werden 1.000 hennepplanten geruimd en ter vernietiging afgevoerd. Er werd niemand aangetroffen. De kwekerij tapte vermoedelijk illegaal stroom af. De bedrijfsruimte was gehuurd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed Een 62 jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk is 7 januari omstreeks 18.00 uur aangehouden op de Rijksweg N11 op verdenking van alcoholgebruik. De man bleek niet in staat te zijn om een blaasproef uit te voeren. Derhalve is van hem bloed afgenomen en bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lekkerkerk Woninginbraken In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 januari is ingebroken in drie woningen in Lekkerkerk. Van twee woningen aan de Elzen heeft men de achterdeur opengebroken. Bij de ene woning werd onder andere een mobiele telefoon en bankpassen gestolen. Bij de ander werd onder andere een portemonnee gestolen. Bij een derde woning aan de Elzen is het bij een poging inbraak gebleven. In een woning aan de Da Costastraat werd diezelfde nacht de achterdeur opengebroken. Hier werd onder andere een rijbewijs gestolen. In een woning aan de Lorentzweg werd op dezelfde wijze ingebroken. De politie zal een buurtonderzoek instellen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Boskoop Insluiping Bij een woning aan de Pastoor Daalmansplantsoen heeft op 7 januari omstreeks 09.30 uur een onbekend gebleven persoon op een tas gestolen. De 76 jarige bewoonster van het pand liep naar de voordeur omdat de bel ging. Toen daar niemand bleek te staan liep zij terug de woonkamer in. Daar bleek toen dat de achterdeur openstond en een tas gestolen was.

Reeuwijk Politie zoekt getuigen van ongeval De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval of de betrokken bestuurder van een auto met aanhangwagen. Op dinsdag 6 januari even na 07.30 uur fietste een 54-jarige man uit Oudewater over de Twaalfmorgen bij de kruising met de Willenskade. De fietser hoorde van achteren een auto naderen waarna hij de auto met aanhangwagen de ruimte gaf om te passeren. Bij het passeren werd de fietser in de nek/achterhoofd geraakt door uitstekende balken waardoor hij ten val kwam. De bestuurder van de auto heeft vermoedelijk niets gemerkt en is doorgereden. De politie verzoekt de bestuurder of getuigen contact op te nemen via 0900 8844 (lokaal tarief). Twee omstanders hebben de hulpdiensten ingeschakeld. De fietser bleek niet aanspreekbaar te zijn en werd met letsel aan het hoofd naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht.

Gouda Fietsverlichtingscontrole De politie heeft op donderdag 8 januari tussen 07.15 en 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Bloemendaalseweg ter hoogte van de Ridder van Catsweg. Er werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de voor- en achterverlichting.

Gouda Rijden onder invloed en vernieling palen De politie heeft op donderdag 8 januari omstreeks 02.10 uur een 47-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het vernielen van afbakeningspalen. De politie kreeg de melding dat de bestuurder afbakeningspalen op de Doelenstraat uit de grond gereden had waarna hij was doorgereden. De bestuurder zou vermoedelijk onder invloed van alcohol zijn. De politie zag de automobilist rijden over de Lage Goudwe in de richting van het Bolwerk. Op de Kattensingel werd de bestuurder staande gehouden. Bij de man werd een alcohollucht geroken waarna een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 475 ug/l terwijl de limiet 220 is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uren.

Zevenhuizen Kortsluiting oorzaak boerderijbrand Onderzoek door een verzekeringsmaatschappij naar de oorzaak van de boerderijbrand op dinsdag 6 januari heeft uitgewezen dat kortsluiting in een koelkast de brand heeft veroorzaakt. Een uitslaande brand legde op dinsdag 6 januari een sinds een jaar leegstaande boerderij aan de Burgemeester Klinkhamerweg gedeeltelijk in de as. Rond 11.40 uur werd de brand ontdekt. De brandweer bestreed het vuur. De politie sloot de Noordelijke Dwarsweg voor het verkeer af.

Bergambacht/Stolwijk Snelheidscontrole De politie heeft op woensdag 7 januari een snelheidscontrole gehouden in Bergambacht en in Stolwijk. In Bergambacht op de Provincialeweg werd van 08.10 tot 11.10 uur gecontroleerd. Van de 2270 passanten waren er 13 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 95 km/u. Op de N207 in Stolwijk werd van 11.20 tot 13.15 uur gecontroleerd. Hier waren van de 1090 passanten 14 bestuurders die te hard reden. De hoogstgemeten snelheid was 131 km/u.

Stolwijk Fietsverlichtingscontrole De politie heeft op donderdag 8 januari in de morgen een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Goudseweg. Er werden 30 fietsers, waaronder veel scholieren, bekeurd. De politie zal de komende tijd blijven controleren op verlichting.

Schoonhoven Parkeercontrole De politie heeft op woensdag 7 januari op de Markt een parkeercontrole gehouden. Er werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor het niet plaatsen van de parkeerschijf, 2 voor het parkeren langs een gele streep en 1 voor het parkeren langs een gele onderbroken streep. Daarnaast werd er nog een bekeuringen uitgeschreven voor dubbelparkeren. De auto blokkeerde twee geparkeerde autos.