Politie Drenthe

Donderdagmorgen 08-01-04

Assen 08-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie houdt verkeerscontrole
ASSEN Op diverse locaties in Assen (Industrieweg, Rolderstraat, Thorbeckelaan en Europaweg-Noord) zijn woensdagavond controles uitgevoerd door de politie. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal. Er is drie keer proces-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel, de overige bestuurders voor het rijden onder invloed, het rijden zonder licht, het niet kunnen tonen van een rijbewijs/kentekenbewijs, het parkeren op een parkeerplaats voor gehandicapten en het niet handsfree bellen.

Inbraak in benzinestation
ASSEN - De politie kreeg donderdagochtend rond 7.15 uur een melding binnen van een diefstal in een bezinestation aan de Zwartwatersweg. De daders hebben een gat in de muur gemaakt om het pand binnen te komen. Uit het magazijn zijn meerdere sloffen rookwaar weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. Een 36-jarige man uit Assen deed aangifte.

Inbraken in woningen
ZUIDLAREN Woensdag is in meerdere woningen in Zuidlaren ingebroken. De inbraken vonden vermoedelijk in de loop van de middag en avond plaats. Bewoners van de Kastelenakkers, Hogeweg en Zuiderstraat werden het slachtoffer van de inbrekers. Er is onder meer geld weggenomen. Allen deden aangifte. De politie onderzoekt de inbraken.

Diefstal sporttas
DALEN Een 31-jarige vrouw uit Nordholz deed woensdagmiddag aangifte van diefstal van haar persoonlijke eigendommen. Haar sporttas werd weggenomen bij de douches van een zwembad aan de Reindersdijk. Uit haar tas werd de sleutel van een kluisje gepakt, waardoor ook haar handtas (met onder meer autosleutels en geld) werd meegenomen. Een aantal spullen zijn later in een kleedhokje teruggevonden.

Jongen mishandeld
VRIES Rond 19.30 uur kwam woensdagavond een melding binnen bij de politie van een jongen die was mishandeld op de Tynaarlosestraat. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht, waarna de ouders hem hebben opgehaald. De 18-jarige jongen uit Assen was misselijk en had hoofdpijn. De jongen liep naar de bushalte aan de Asserstraat in Vries. Op de Tynaarlosestraat werd hij plotseling door een fietser in zijn gezicht geslagen. Alhoewel de jongen een paar keer terugsloeg, werd hij toch gevloerd. De dader heeft vervolgens zijn zakken doorzocht en een geldbedrag meegenomen. De overvaller ging er op zijn fiets vandoor richting het centrum van Vries. Agenten hebben naar aanleiding van het signalement de omgeving nog afgezocht, maar geen verdachte aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Aangifte van mishandeling
ASSEN Een 18-jarige man uit Assen deed woensdag aangifte van mishandeling in de Bremstraat. Het slachtoffer geeft aan te zijn mishandeld door twee mannen. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De jongeman liep letsel op aan zijn kaak en oog. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden wegens onverzekerd rondrijden
EMMEN - Een 37-jarige man uit Assen is woensdagnacht aangehouden aan de Buzen wegens het rijden in een onverzekerde auto. Aangezien in de auto spullen lagen die duiden op harddrugsgebruik, werd de personenauto aan het bureau onderzocht op grond van de opiumwet. In de auto werd onder meer een vuurwapen aangetroffen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder meer wapenbezit, het rijden in een auto met een rijontzegging en het opgeven van een valse naam.

Ramona Venema heeft de berichtgeving verzorgd. Voor vragen over bovenstaande berichten kunt u contact opnemen met haar via 06-52528533. Bert Peters verzorgt de persberichten van donderdagmiddag.