Nieuwe netwerkversie HASP-sleutel met geïntegreerde tijdklok meet licentiegebruik

Software-verhuurmogelijkheden voor ontwikkelaars sterk uitgebreid en veiliger

IJsselstein, 8 januari 2004 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, brengt een nieuwe HASP-sleutel op de markt. HASP (Hardware Against Software Piracy) is een op hardware gebaseerd beveiligingssysteem dat software beschermt tegen piraterij en illegaal gebruik door ongeautoriseerde toegang te voorkomen. De nieuwe netwerksleutel is uitgerust met een tijdklok die de verstreken licentietijd registreert. Door voortaan een tijdsrestrictie mee te geven aan de licenties, die niet afhankelijk is van de systeemtijd, kunnen ontwikkelaars op een veilige manier hun software verhuren. Zo blijft registratie ook gewaarborgd bij een eventuele stroomuitval of indien de datum van de systeemklok wordt teruggezet.

In de nieuwe sleutel zijn de mogelijkheden gecombineerd van de bestaande HASP4 Net-sleutel en de HASP4 Time-sleutel. Eerstgenoemde beveiligt de applicatie tegen illegaal gebruik en monitort het gelijktijdig gebruik van de software binnen netwerken. De HASP4 Time-sleutel meet de duur van het licentiegebruik. Deze sleutel is uitgerust met een tijdklok die over een eigen voeding beschikt waardoor deze volledig onafhankelijk van de machine - en de systeemklok - de verstreken licentietijd registreert. Wanneer de licentie is verlopen, is de software niet langer bruikbaar. Daarnaast kan met de nieuwe sleutel ook het aantal netwerkgebruikers dat gelijktijdig de software gebruikt, worden beperkt.

Johan Scheffel, Account Manager Software Commerce bij Aladdin Benelux: "De grootste angst van software-ontwikkelaars is om géén controle te hebben over uitstaande softwarelicenties. Zij zijn immers voor hun inkomsten volledig afhankelijk van een waterdicht licentiesysteem. Deze nieuwe sleutel geeft ontwikkelaars zekerheid dat de software ná de licentieperiode niet meer kan worden gebruikt, zonder hiervoor te betalen. Klanten kunnen de sleutel eenvoudig updaten via internet om de licentie te verlengen of uit te breiden."

HASP softwarebeveiligingssysteem
HASP is een op hardware gebaseerd beveiligingssysteem dat software beschermt tegen piraterij en illegaal gebruik door ongeautoriseerde toegang te voorkomen. HASP-4 is de volgende generatie van Aladdin's HASP-systeem, en helpt softwareontwikkelaars de opbrengsten te verhogen door toe te zien op de naleving van licentieovereenkomsten. HASP-4 Net, voor de beveiliging van software binnen netwerken, is beschikbaar in een versie voor de parallelle poort en voor USB. Meer informatie is beschikbaar via: http://www.eAladdin.com/HASP

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht