Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 januari 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Automobilist gewond

Automobilist vliegt uit de bocht, botst tegen een boom en raakt hierbij gewond

Geesteren

Woensdag 7 januari reed een 32-jarige automobilist uit Geesteren omstreeks 13.00 uur op de Langeveenseweg in de richting van Langeveen. In een bocht verloor hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, botste tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom en kwam midden op de weg tot stilstand. De 32-jarige man zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding op en had pijn in zijn benen, rug en nek. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-002507)

Aanrijding met letsel

Fietser botst tegen autoportier en raakt hierbij gewond

Haaksbergen

Een 35-jarige man uit Winterswijk parkeerde woensdag 7 januari omstreeks 09.00 uur zijn auto aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Hij wilde uit de auto stappen en opende het portier. Op dat moment naderde van achteren een 56-jarige vrouw uit Haaksbergen op haar fiets. De vrouw botste tegen het portier en kwam ten val. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij met een hersenschudding werd opgenomen. (bps: 04-002333)

Aanrijding met letsel

Bijrijder gewond na aanrijding tussen twee personenauto's

Enschede

Een 54-jarige automobilist uit Oldenzaal reed woensdag 7 januari omstreeks 15.45 uur op de Glanerbruggeweg in Enschede. Hij verleende op het kruispunt met de Lossersestraat geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Losser. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij een 53-jarige vrouw uit Losser, die bij de 55-jarige bestuurder in de auto zat, gewond raakte. Zij liep diverse kneuzingen op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-002587)

Dronken automobilist aangehouden

Man moet rijbewijs inleveren nadat bleek dat hij met 2,3 promille in zijn auto had gereden

Enschede

Politieagenten zagen woensdag 7 januari omstreeks 16.25 uur een auto met groot licht op de Klomp in Enschede rijden. De bestuurder had de gehele rijbaan nodig, had zichtbaar moeite zijn weg rechtdoor te vervolgen en reed op een gegeven moment een parkeerplaats aan de Lipperkerkstraat op. De agenten spraken de bestuurder, een 60-jarige man uit Enschede, aan. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,3 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-002645)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt zoveel gedronken te hebben, dat hij zijn rijbewijs moet inleveren

Haaksbergen

Politieagenten controleerden woensdag 7 januari omstreeks 23.30 uur een 37-jarige automobilist uit Haaksbergen op de Oude Buurserdijk in Haaksbergen. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,0 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-002725)


---- --