Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 januari 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Bij kopstaartaanrijding raken twee personen gewond

Almelo

Op woensdag 7 januari omstreeks 16.57 uur vindt een kopstaartaanrijding plaats op de Wierdensestraat. Bij deze aanrijding zijn drie auto's betrokken. Een 28-jarige Enschedese automobiliste wordt afgeleid door haar 3-jarig zoontje en ziet daardoor niet dat de auto voor haar stil staat en rijdt er achterop. Deze auto, bestuurd door een 73-jarige Wierdenaar schiet door en botst op de auto van zijn voorganger, een 42-jarige Almeloër. De 28-jarige vrouw en haar 3-jarige zoontje raken gewond en worden met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-002644)

Diefstal auto

Bedrijfsbus gestolen vanaf parkeerplaats

Almelo

In de avond/nacht van woensdag 7 op donderdag 8 januari werd vanaf een parkeerplaats op de Nieuwstraat een auto gestolen. Het betreft een zwarte bedrijfsbus, Volkswagen type Carvalle met het kenteken 72-VV-BV, eigendom van een 23-jarige Almeloër. (bps: 04-002769)

Aanhouding wegens bedreiging

Man aangehouden nadat hij treinpersoneel bedreigde

Enschede

Op woensdag 7 januari omstreeks 13.26 uur werd de hulp van de politie gevraagd bij het NS-station. Een 25-jarige treinconducteur was zojuist bedreigd door een man. Deze man, een 29-jarige Enschedeër, had daarvoor de conducteur gevraagd zonder geldig plaatsbewijs mee te mogen op de trein. Nadat hem dit was geweigerd, sprong de man toch in de trein. De conducteur stuurde hem er weer uit, waarop de 29-jarige hem begon te bedreigen en daarbij met zijn vinger een snijdende beweging langs zijn keel maakte. De verdachte is aangehouden en na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld. (bps: 04-002474)

Meisje valt van paard

Een paard rent de sloot in en valt daarbij boven op zijn berijdster. Het paard is op slag dood, de berijdster raakt licht gewond.

Enschede

Op woensdag 7 januari omstreeks 16.12 uur vindt een ongeval plaats op de Rosinkweg in Boekelo, waarbij een paard en berijdster zijn betrokken. Een 14-jarige Enschedese was samen met haar 12-jarige zusje gaan paardrijden. De paarden waarop zij reden waren in galop en erg wild. Op een bepaald moment ging het te hard en waren de meisjes de controle over de paarden kwijt, waardoor de paarden een eigen richting op wilden. Het paard van de 14-jarige belandde daardoor in een leegstaande sloot en brak daarbij zijn nek. Het dier was op slag dood. De 14-jarige kwam onder het paard terecht. Zij liep vermoedelijk alleen een lichte hersenschudding op, maar moest ter observatie in het ziekenhuis worden opgenomen. De brandweer kwam ter plaatse om het paard te vervoeren.(bps: 04-002625)

Hennepkwekerij ontmanteld

Wateroverlastmelding leidt naar hennepkwekerij

Enschede

Op woensdag 7 januari omstreeks 09.22 uur wordt bij de politie wateroverlast gemeld vanuit twee woningen in een flat aan de Schiestraat. Ter plaatse zagen zij het water langs de muren lopen. Twee woningen stonden reeds blank. Aanvankelijk werd gedacht aan een lekkend dak. Echter een ingesteld onderzoek leidde naar de bovenliggende vliering. Daar werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden in totaal 600 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt en met de meterkast was ook geknoeid. De kwekerij is ontruimd en alle planten en goederen vernietigd. Door het energiebedrijf werd de stroomvoorziening weer hersteld. De eigenaresse van de vliering, een 48-jarige Enschedese vrouw is aangehouden. Zij mocht na verhoor het bureau verlaten. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-002402)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol

Enschede

Op donderdag 8 januari omstreeks 04.20 uur controleert de politie een 29-jarige Enschedese automobilist op de Spoordijkstraat. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,55 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 04-002760)


---- --