Gemeente Almere

Danscafé Eindelijk! Meest ondernemende bedrijf

Danscafé Eindelijk! is gistermiddag uitgeroepen tot het Meest ondernemende bedrijf van Almere in 2003. VBA-voorzitter Cees van Bemmel en wethouder Faber (Economische Zaken) hebben de bijbehorende wisseltrofee uitgereikt aan Barry Bouquet en Hans Poeckling van Eindelijk op de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA). De wisseltrofee wordt jaarlijks door het college van B en W en de VBA toegekend.

Bij de nominatie van bedrijven gelden bepaalde criteria. Zo wordt bijvoorbeeld gelet op de succesvolle introductie van een nieuw product of toepassing, een grote energiebesparing, een gewaagde projectontwikkeling, bijzondere groeicijfers etc.

In 1997 zijn Barry Bouquet en Hans Poeckling gestart met het organiseren van feesten in De Heeren van Almere (het huidige pand van McDonalds tegenover het stadhuis). Vanaf het begin waren deze succesvolle avonden steeds uitverkocht. Na een verhuizing naar gebouw Meerestein, kwam Danscafé Eindelijk! terecht op een locatie nabij het station Almere Centrum. Vele activiteiten, waaronder een alcoholvrije tienerdisco voor de Almeerse tieners van 12 tot 16 jaar en een Dance Classics Party gericht op 30-plussers, zijn terugkerende drukbezochte avonden. Vanwege hun originele initiatieven wonnen de ondernemers van Eindelijk! in 1999 de Horeca Nederland Award Meest Markante Horeca Ondernemer van Midden-Nederland.

We kunnen rustig stellen dat uitgaan in Almere door hen op de kaart is gezet, waarbij door de inzet van de laatste technieken de veiligheid van bezoekers en personeel voorop staat, zo motiveerde Faber de toekenning van de prijs. Ze hebben een zeer goede antenne voor wat hun doelgroep beweegt en weten daar keer op keer met originele initiatieven succesvol op in te springen. Als eerste in Almere contracteerden zij vele bekende djs en artiesten. Ze hebben in hun korte bestaan grote successen meegemaakt, maar ook tegenslagen gehad., aldus Faber.

Daarbij verwees Faber naar de brand die zowel in 1999 als eind 2000 in Eindelijk woedde. Het duurde een half jaar voordat Eindelijk! weer operationeel was. In de tussentijd werden een 3-tal uitverkochte Tijdelijk partys in sporthal Stedenwijk gehouden.

Het huidige pand heeft 3 zalen, met 3 soorten muziek. Om de veiligheid in Danscafé Eindelijk! te waarborgen zijn de nodige maatregelen genomen, zoals een lidmaatschapssysteem (Disco-miles), gecertificeerd beveiligingspersoneel en een eigen bedrijfsbeveiligingsdienst, een brandsysteem waarmee bij brand o.a. alle deuren automatisch opengaan en een modern camerasysteem.

Momenteel zijn de ondernemers van Eindelijk druk met de inrichting van de nieuwe popzaal in het stadscentrum. De verwachting is dat deze in de zomer van 2004 geopend wordt.

Nieuwjaarsspeech door wethouder Faber bij receptie VBA d.d. 7 januari 2004

Kijk ook even op de volgende sites:

www.eindelijk.nl

www.classicsparty.nl,
www.tienerdisco
www.vba-almere.nl