Gemeente Almere

Wijziging containersopstelplaatsen

Buurtbewoners en medewerkers van de stadsreiniging hebben klachten over het functioneren van containeropstelplaatsen in delen van de wijk Tussen de Vaarten. Deze containeropstelplaatsen zijn de plekken waar containers staan als het huisvuil opgehaald wordt.

De klachten gaan over de grootte en spreiding van de opstelplaatsen. In november 2003 is in het gebied tussen de spoorlijn en de hoogspanningsmasten in Tussen de Vaarten een aantal containeropstelplaatsen toegevoegd. In het gebied tussen de hoogspanningsmasten en de Hagevoortdreef spelen dezelfde problemen. De gemeente heeft daarom besloten ook hier containeropstelplaatsen toe te voegen.

Iedereen kan de plannen met de aangepaste containeropstelplaatsen (2L1a-k en 2L2jkl) voor het gedeelte tussen de hoogspanningsmasten en de Hagevoortdreef in Tussen de Vaarten bekijken op het stadsdeelkantoor Stad-Oost. Deze aangepaste inrichtingsplannen met tekening geven de ongeveer tien locaties en de aard van de aanpassing van de containeropstelplaatsen aan. Werkzaamheden ter verbetering van de geplande situatie worden meegenomen met de terreinafwerking, die nu gaande is. Misschien dus ook werkzaamheden bij u in de straat!