Gemeente Enschede

Buurtorganisatie Alex als trechter initiatieven Velve-Lindenhof; aandachtswijk krijgt wijkcoördinator voor vijf jaar


Enschede, 08-01-2004

De gemeente Enschede en woningcorporatie Volion ondertekenen donderdag 8 januari een convenant dat alle activiteiten en initiatieven in de wijk Velve-Lindenhof zal stroomlijnen. Belangrijkste gevolgen van het convenant zijn onder andere de oprichting van een buurtorganisatie en het aanstellen van een wijkcoördinator voor vijf jaar.

Het convenant is een reactie op de wens van zowel bewoners, instellingen en gemeente om minder naast elkaar en meer met elkaar te werken. Daarnaast zorgt het convenant ervoor dat de huidige inzet en samenwerking tussen bewoners, instellingen en gemeente wordt geborgd en geïntensiveerd. De nieuwe Buurtorganisatie Alex is daarmee de trechter die alle activiteiten en initiatieven afstemt op de behoeften en wensen van bewoners, gemeente en instellingen.

Deze wens wordt met name gevoed door de ingrijpende herstructureringen die de komende jaren in de wijk op stapel staan op zowel fysiek, economisch als sociaal gebied. Wijkraad en instellingen maken zich zorgen dat in de periode voorafgaande aan de daadwerkelijke uitvoering, de achteruitgang en verpaupering versneld toeslaan. De buurtorganisatie moet volgens het convenant betrokken kunnen zijn bij voor de wijk belangrijke projecten, zoals in de toekomst onder andere de herontwikkeling van het MIRO-terrein en de Goede Herder-locatie, de ontwikkeling van een "groen hart" voor de Velve-Lindenhof en de herstructurering van delen van de Lipperkerkstraat.

De wijkraad, maar ook de instellingen en bewonersorganisaties hebben aangegeven zeer te hechten aan een herkenbare, "vaste" persoon die hen helpt bij hun betrokkenheid en relaties met de professionals in het proces van aanpak. De aan te stellen wijkcoördinator gaat die rol vervullen met behulp van een begeleidingsgroep, voorgezeten door de stadsdeelmanager.

---

Gepubliceerd op 08-01-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar

[s?persberichten.BuurtorganisatieAlexalstrechterinitiatievenVelveLinde nhofaandachtswijkkrijgtwijkcordinatorvoorvijfjaar]