Veilig Amsterdam


Brandweer Amsterdam ondersteunt Brandweer in Suriname 08/01/2004 - Brandweer Amsterdam ondersteunt het landelijke brandweerkorps in Suriname door aan dit korps een gebruikte autoladder en een gebruikte tankautospuit te schenken. De brandweer in Suriname heeft een grote behoefte aan materieel. Veel van het huidige materieel is niet inzetbaar of defect. Daarom bestaat er een grote behoefte aan voertuigen voor de brandbestrijding.

De laatste maanden vinden er hoofdzakelijk in Paramaribo branden plaats in veelal oude houten gebouwen. De brandweer in Suriname beschikt niet over een autoladder en heeft hier een dringende behoefte aan. Tijdens een bezoek van de Amsterdamse brandweer aan Suriname in december vorig jaar is gesproken over ondersteuning op meerdere gebieden, zoals bij voorbeeld opleidingen.

De brandweerwagens worden deze maand verscheept naar Suriname. Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente Amsterdam. Meerdere brandweerkorpsen in Nederland geven ondersteuning aan het Surinaamse brandweerkorps, waaronder Brandweer Rotterdam.