1e persbericht van donderdag 8 januari 2004

Eindhoven 08-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker op heterdaad gepakt

Op de Gerretsonlaan is donderdag om 3.25 uur een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De politie kreeg de melding dat er ingebroken werd in een supermarkt aan de Gerretsonlaan. Van de toegangsdeur was een ruit vernield en op het moment dat de politiemensen bij de voordeur kwamen kwam de verdachte door het gat naar buiten. Hij probeerde nog te ontkomen maar dat lukte niet. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Donderdag tussen 9.10 en 10.30 uur is vanaf het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel een grijze Seat Cordoba met het kenteken 56-FG-VL gestolen.

Helmond: Drie personen na achtervolging en aanrijding aangehouden

Op de Kasteel Traverse zijn donderdag om 4.35 uur een 18-jarige Eindhovenaar, een man waarvan de identiteit onbekend is en een 21-jarige man uit Nuenen aangehouden. Een vierde man kon ontkomen. Zij zaten alle vier in een auto. Een politiepatrouille zag de auto met hoge snelheid over de Engelseweg rijden. Via de Lage Dijk reed de auto naar de Kasteel Traverse. Daarbij werden verschillende rode verkeerslichten genegeerd. Dat gebeurde ook op de Kasteel Traverse en daar werd met snelheden gereden die hoger lagen dan 130 km/u. Ook een stopteken van de politieauto werd niet opgevolgd. Vanwege de gevaarzetting hebben de politiemensen vaart geminderd en toen zij op de brug over het kanaal bij de Kasteel Traverse kwamen zagen zij dat de achtervolgde auto tegen twee lantaarnpalen was gereden. Twee mannen waren al uit de auto en probeerden te vluchten. Een van hen, de Eindhovenaar kon aangehouden worden. De twee andere aangehouden mannen zaten achter in de auto. Een van hen, de man uit Nuenen, had zijn bekken gebroken. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. De twee anderen zijn ingesloten voor onderzoek.

Best: Motorrijder botst op vrachtwagen

Een man van 35 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 22.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de snelweg A2 ter hoogte van Best. Hij reed op een motor met ongeveer 180 km/u vanuit de richting Den Bosch in de richting van Eindhoven. Ter hoogte van Best zag hij te laat dat er voor hem een vrachtwagen reed. Hij probeerde nog te remmen, maar was te laat. Voordat de motor de achterkant van de oplegger raakte, kon de bestuurder eraf springen. Hij is met verwondingen aan een heup opgenomen in het MMC in Eindhoven. De motor is onder de vrachtwagen terechtgekomen.

Best: Vrouw gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Eindhovenseweg Zuid/IBC Weg in Best is een 42-jarige vrouw uit Boxtel gewond geraakt. Dat gebeurde woensdag rond 23.00 uur. De vrouw zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Maastricht. De wagen kreeg op de kruising geen voorrang van een auto die werd bestuurd door een 30-jarige man uit Best, waardoor de twee wagens tegen elkaar reden. De vrouw uit Boxtel is met een hoofdwond en enkelletsel opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De man uit Best klaagde over pijn op de borst, maar is niet naar het ziekenhuis gegaan.

Son: Inbraak in benzinestation

Donderdag rond 3.10 uur is ingebroken in een benzinestation aan de Eindhovenseweg. De ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit het benzinestation zijn sigaretten en snoep gestolen.

Leende: Auto gestolen

Vanaf de Kroonakker is in de nacht van woensdag op donderdag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken 03-DL-PL gestolen.

Nuenen: Hennepkwekerij ontdekt door milieucontrole

Tijdens een milieucontrole bij een bedrijf aan de Huufkes is woensdag een hennepkwekerij ontdekt. Een milieuambtenaar ging samen met twee politiemensen op onderzoek uit omdat er geen milieuvergunning was aangevraagd. Eerdere pogingen om iemand van het bedrijf te spreken hadden geen resultaat. Nu was er iemand aanwezig die hen binnenliet. In het bedrijf zagen de politiemensen een gedeelte van een hennepplant. Bij een nader onderzoek werd een hennepkwekerij met 168 planten gevonden. In een andere ruimte stonden 8500 stekken. De planten, stekken en apparatuur zijn in beslaggenomen. De man die nu aanwezig was, een 45-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op de Rielsedijk zijn donderdag tussen 7.00 en 8.15 uur 33 (brom)fietsers bekeurd omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Gemertseweg is woensdag tussen 15.30 en 18.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1398 gecontroleerde voertuigen reden er 150 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 19.50 en 21.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Oranjelaan. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 107 km/u. Er werden 573 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 114 te hard reden.

Bladel: Automobilist omgekomen bij verkeersongeval

De 47-jarige Josephus Lemmens uit Hapert is donderdag om 6.15 uur omgekomen bij een eenzijdig ongeval op de Rondweg. Hij reed door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom en was op slag dood. Voordat de auto tegen de boom tot stilstand kwam had hij ook een lantaarnpaal geraakt. Uit onderzoek bleek dat de man de autogordel niet had gebruikt.

Valkenswaard: Vrouw in woning beroofd

Een vrouw van 78 jaar is woensdagmiddag in haar woning aan de Pastoor van Vroonhovenstraat beroofd van een portemonnee met 200 euro. Rond 17.45 uur werd er aan de deur gebeld door een onbekende vrouw die om een lege envelop vroeg. Toen de bewoonster die ging pakken, liet de vrouw een tweede vrouw binnen. Deze werd voorgesteld als haar zus. Eén van de vrouwen liep vervolgens de slaapkamer van de bewoonster in, ging op bed liggen en weigerde weg te gaan. Toen de bewoonster haar van het bed wilde duwen, ontstond er een worsteling waardoor het bed in elkaar zakte. Uiteindelijk kon de bewoonster de twee vrouwen uit de woning werken. Toen ze weer in de woonkamer kwam, zag ze dat de beurs weg was. De twee verdachten zijn tussen de 30 en 35 jaar oud, hebben een licht getinte huid en zwart haar. De ene vrouw had het haar in een lange paardenstaart en de ander had kort haar. Ze droegen beiden een zwarte jas.