Vlaamse overheid

Vlaams leefmilieuminister Ludo Sannen heeft het voorontwerp voor de aanleg van een eerste deel van de verkaveling Dreelveld in Bree goedgekeurd. Minister Ludo Sannen subsidieert de werken voor bijna 450.000 euro. Met het geld wordt een volledig gescheiden waterafvoersysteem aangelegd onder een nieuw aan te leggen weg. Het opgevangen regenwater zal worden afgevoerd naar de Schaechterziep, een beek van derde categorie. Het huishoudelijke afvalwater gaat naar de collector in de Tongerlostraat.

In totaal zullen er in een eerste fase 195 huishoudens op het nieuwe stelsel worden aangesloten. In een volgende fase worden dat er 349. In totaal zal er 1075 meter aan rioolbuizen en grachten aangelegd worden.

Minister Ludo Sannen is op weg om een record te vestigen wat betreft investeringen in nieuwe rioleringen en waterafvoersystemen. "Die inspanning is dan ook een must," zegt Ludo Sannen, "we hadden een enorme achterstand op dit vlak, en die probeer ik weg te werken. Deze gescheiden riolering - waarbij regenwater en afvalwater gescheiden worden - is bovendien de beste oplossing. Ze zorgt er voor dat we het afvalwater beter kunnen zuiveren én het helpt ons in de strijd tegen overstromingsgevaar."
Voor de concrete timing en uitvoering van de werken is het wachten op de gunning van de werken en de timing die door de gemeente Bree met de aannemers zal besproken worden. Minister Ludo Sannen rekent erop dat er voor gezorgd zal worden dat de omwonenden zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werken.

info : Ron Hermans, woordvoerder van
minister Sannen - tel. (02) 553 27 12
e-mail: persdienst.sannen@vlaanderen.be


---