Ariba neemt procurement BPO-leverancier Alliente over

Schiphol-Rijk, 8 januari 2004 - Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Spend Management, heeft het bedrijf Alliente, Inc overgenomen, een particuliere onderneming gericht op procurement Business Process Outsourcing (BPO). Door de overname kan Ariba haar mogelijkheden in de markt voor procurement-diensten verder vergroten. Daarnaast versterkt de overname de positie van Ariba als één van de belangrijkste leveranciers van outsourced spend management.

"Klanten van Ariba zijn overtuigd van de waarde van een bedrijfsbrede spend management-strategie en willen keuzemogelijkheden in de manier waarop ze het proces aanpakken", aldus Bob Calderoni, President en CEO van Ariba. "Met deze acquisitie breiden wij ons aanbod uit door het managed services model van Alliente te integreren in onze eigen spend management-oplossingen. Hierdoor helpen we klanten sneller besparingen te behalen en tegelijkertijd meer uitgavencategorieën onder controle te krijgen."

"In het verleden hebben we het platform van Ariba al in onze dienstverlening opgenomen, voor het hosten van applicaties, het verwerken van transacties en een verscheidenheid aan categoriespecifieke managed services", aldus Greg Spray, Chief Operations Officer, Alliente. "We zien deze overname dan ook als een natuurlijk proces en zijn er trots op dat we onze krachten met Ariba kunnen bundelen. Op deze manier kunnen we de markt de meest uitgebreide oplossing leveren voor spend management."

Ariba zal alle uitgegeven aandelen van Alliente overnemen. Verwacht wordt dat de transactie later deze maand zal worden afgerond.

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.