Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage ontmanteld
8-1-2004. Woensdagochtend rond kwart voor elf stuitten agenten bij een onderzoek in een woning aan de Riouwstraat op een hennepplantage. Er werden 188 planten aangetroffen. Een 28-jarige man was in het pand aanwezig. Hij werd gearresteerd. De planten en apparatuur werden in beslag genomen.

---
Rijbewijs kwijt
8-1-2004. Woensdagavond rond half acht controleerde de politie een automobilist die slingerend over de Gooiseweg reed. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Hij droeg bovendien geen autogordel, bleek drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben en reed onverzekerd rond in een niet gekeurde auto. Het rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd aan "de ketting gelegd".
---
Wildplasser pleegt verzet
8-1-2004. Woensdagmiddag is een 47-jarige wildplasser gearresteerd. Hij werd gewelddadig toen een agent hem wilde bekeuren. De politieman zag de man plassen tegen een boom en wilde hem een bekeuring geven. Toen de wildplasser werd aangesproken gaf hij de agent een vuistslag tegen het hoofd. Na een worsteling werd de verdachte gearresteerd en ingesloten.

---


Straatrover op heterdaad betrapt

8-1-2004. Woensdagavond is op de Warmoesstraat een 22-jarige straatrover gearresteerd die een man probeerde te beroven. Agenten zagen hoe het slachtoffer door zijn berover werd aangesproken en tegen een muur werd gedrukt. Zij grepen in en arresteerden de dader.