Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT
Haarlem, 8 januari 2004

D66: Kantorenbouw bij AZ-stadion

De statenfractie van D66 in Noord-Holland vindt dat kantorenbouw bij het AZ-stadion in Alkmaar mogelijk moet zijn. De bouw van het stadion loopt nu vertraging op, omdat er veel weerstand tegen de bouw van winkels op dit terrein is. De bouw van kantoren zou een goede oplossing zijn om de bouw snel te kunnen starten.

Statenlid Gerard Le Belle: "Twee jaar geleden heb ik bij de vaststelling van de herziening van het streekplan hierover ook al gezegd dat kantorenbouw en ook woningbouw hier mogelijk moet zijn. Daartoe heb ik toen een amendement ingediend dat het niet heeft gehaald. Ik zou nu graag zien dat vooruitlopend op de vaststelling van het nieuwe streekplan Noord-Holland-Noord kantorenbouw op deze lokatie wel mogelijk wordt gemaakt. Aanstaande maandag in de statenvergadering zal ik gedeputeerde Meijdam daarover vragen stellen."

De vragen aan de gedeputeerde zullen als volgt worden geformuleerd:
* Is het juist dat u de helpende hand heeft uitgestoken om, anticiperend op de nieuwe rijksnota Ruimte, toch de bouw van kantoren op het AZ-complex mogelijk te maken? (waar D66 twee jaar geleden zo hardnekkig voor heeft gepleit?)
* Wat heeft het gesprek vanmorgen met de wethouder van Alkmaar en een vertegenwoordiger van AZ-vastgoed opgeleverd?
* Wat zijn eventueel de volgende stappen om tot het gewenste resultaat, de snelle bouw van een nieuw AZ-stadion, te komen?
* Bent u bereid om, evenals twee jaar geleden, ook de inspecteur ruimtelijke ordening (IRO) bij volgende besprekingen te betrekken?
* Is het uw voornemen om de mogelijkheid van kantorenbouw nog in het ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord op te nemen?
---