Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


8 januari 2004


Vaassen - Ongeval


Woensdagmorgen omstreeks 07.45 uur vond op de Eekterweg een aanrijding plaats. Een 52 jarige bestuurder van een bestelbus uit Holten kwam uit de richting A50 en viel in slaap. Hij kwam daarbij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. Daarbij raakte hij een tegenligger, de auto van een 45 jarige inwoner uit Vaassen die vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De 45 jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Hattem - Afsteken vuurwerk


Door agenten werd gezien dat drie jongens van 13 jaar uit Hattem iets achter een verkeersbord legden. Even later volgde een knal. Toen de jongens werden aangesproken vertelden ze dat ze een astronaut in het verkeersbord hadden gelegd, omdat ze wilden weten hoe hard het zou knallen. De jongens worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden getroffen. Het verkeersbord werd niet beschadigd.


Heerde - Auto in sloot


Bij een verkeersongeval woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur op de Ziebroekseweg zijn twee inzittenden gewond geraakt. De 58 jarige bestuurder was door de gladheid met zijn auto in de sloot terecht gekomen. De bestuurder en zijn 7 jarig dochtertje raakten gewond. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis en het meisje kon ter plaatse behandeld worden.
Een 9 jarig zoontje die ook in de auto zat bleef ongedeerd.


Elburg - Caravans opengebroken


Op een camping aan de Flevoweg zijn acht caravans opengebroken. De buit bedroeg vermoedelijk tv's en een kachel. Het is niet duidelijk wanneer de inbraken hebben plaatsgevonden.


Putten - Diefstal uit auto


Woensdag werd ingebroken in een personenauto, geparkeerd aan de Strandboulevard. Van de auto werd een ruit vernield. Een lap-top, een akten tas en een doos met folders werden weggenomen.


Putten - Controles


Op diverse locaties in Putten is woensdag een verkeerscontrole gehouden. De volgende bekeuringen zijn gevallen: acht maal geen autogordel, vier maal verkeerd parkeren en een maal kind voor in de auto.


Harderwijk - Ongeval


Een 78 jarige inwoonster uit Harderwijk is woensdag omstreeks 13.50 uur gewond geraakt na een val. De vrouw reed op haar snorfiets op de Luttekepoortstraat tegen een stoeprandje en viel van de snorfiets. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis, waar een heupfractuur werd geconstateerd.


Harderwijk - Kop-staart


Op de kruising Provinciale weg/Newtonweg vond woensdag rond 13.10 uur een aanrijding plaats. Een 27 jarige vrachtwagenchauffeur uit Mol reed met zijn vrachtwagen achter op een lesauto. De twee inzittenden van de lesauto, beiden uit Harderwijk, zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.


Elspeet/Nunspeet - Controles


Woensdagmiddag en -avond is er op verschillende locaties gecontroleerd. De volgende bekeuringen zijn opgemaakt: acht maal geen gordel, een maal voor verlichting, een parkeerbon, twee maal verlopen APK, een maal voeren mistlamp, een maal rijden op uitvoegstrook en een bestuurder had te veel gedronken.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --