Politie Zuid-Holland-Zuid

08/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-01-2004 - Persberichten District II

CONTROLE
ALBLASSERDAM- Politieagenten hebben tijdens een verkeerscontrole op de Randweg 21 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dot voor 12 keer het niet dragen van de autogordel, 4 keer overschrijding van de maximumsnelheid, 2 keer voor niet hands-free bellen, 1 keer voor het niet dragen van een valhelm en 2 keer voor overbelading. De agenten hielden de controle op woensdagmiddag, 7 januari 2004, van 12.30 tot 14.30 uur. In totaal werden ongeveer 130 voertuigen gecontroleerd.

ALBLASSERDAM- Politieagenten hebben tijdens een gordelcontrole op de Blokweerweg 11 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op woensdagmiddag, 7 januari 2004. In totaal controleerden de agenten ongeveer 80 voertuigen.

BEDREIGING
PAPENDRECHT- Een 22 jarige man uit Papendrecht is aangehouden wegens bedreiging van zijn ex-vriendin. Dit gebeurde op woensdagavond, 7 januari 2004, omstreeks 18.30 uur in de Klaproosstraat. De verdachte had zijn ex telefonisch met de dood bedreigd. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort. De verdachte is in verzekering gesteld.

INBRAAK BEDRIJF
PAPENDRECHT- Tijdens een inbraak in een bedrijf aan de Kattestaart zijn o.a. een aantal autoradios en DVD spelers gestolen. Dit gebeurde op donderdagochtend, 8 januari 2003, omstreeks 00.25 uur. De sleutelhouder was na de melding zo snel terplaatse dat politieagenten dachten dat de verdachte van de inbraak nog binnen was. Er is door een surveillancehond in het pand gezocht, doch een verdachte werd niet aangetroffen. Men is het pand binnengekomen na het forceren van een ruit. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.