Politie Zuid-Holland-Zuid

08/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-01-2004 - Persberichten District I

WINKELDIEFSTALLEN
DORDRECHT- Op woensdagmiddag, 7 januari 2004, omstreeks 13.25 uur, is in een winkel aan de Brouwersdijk een 34 jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt met vier pakken wasmiddel met een totale waarde van 20 euro. De vrouw verklaarde dat zij de pakken waspoeder buiten op straat had gekocht voor 8 euro van een onbekende man. Zij wist dat de waspoeder gestolen was. Vervolgens was de vrouw de winkel ingelopen om andere boodschappen te doen. Daar werd zij aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding voor heling dan wel diefstal van de waspoeder heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagmiddag, 7 januari 2004, omstreeks 13.25 uur, zijn op het Statenplein drie jongens van 2 keer 18 jaar en 19 jaar uit Dordrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze worden verdacht van diefstal van o.a. sokken, handschoenen, een trui en schoenen uit winkels in de omgeving van het Statenplein. Ze werden aangehouden door beveiligingsbeambten. De twee 18 jarige jongens ontkenden iets met de diefstallen te maken te hebben. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DORDRECHT- Op woensdagmiddag, 7 januari 2004, omstreeks 15.15 uur, is in een winkel aan het Statenplein een 27 jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw stal een pop, een tondeuse en een mini-shaver met een totale waarde van 51 euro en werd betrapt door een beveiligingsbeambte. Ze werd overgedragen aan de politie. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten 52 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 40 keer niet dragen van de autogordel, 10 keer overschrijding maximumsnelheid, 1 keer niet hands-free bellen en 1 keer geen bromfietscertificaat. De politieagenten hielden de controle op woensdag, 7 januari 2004, op de Thorbeckeweg, Talmaweg en de S.M. Hugo van Gijnweg.

VUURWAPEN EN VERDOVENDE MIDDELEN
DORDRECHT- Een 29 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagavond, 7 januari 2004, omstreeks 18.25 uur, in een woning aan de H.F. Tollensstraat. Tijdens een doorzoeking van de woning troffen agenten een vuurwapen met patronen en ongeveer 33 bolletjes cocaïne aan. De politie deed de inval naar aanleiding van een tip. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
ZWIJNDRECHT- Op woensdagavond, 7 januari 2004, is tussen 18.00 en 21.45 uur, vanaf de Kamerlingh Onnesstraat een rode Mercedes Benz E320 combi, kenteken HJ-LR-16 gestolen.

RUIT
HENDRIK IDO AMBACHT- Op woensdagavond, 7 januari 2004, omstreeks 18.35 uur, zijn twee jongens van 14 en 16 jaar uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden na vernieling van een ruit. Het duo had kort daarvoor een ruit van een voordeur van een woning aan de Aalborg Haackslaan ingegooid. Na verhoor zijn ze heengezonden

RIJDEN ONDER INVLOED
HENDRIK IDO AMBACHT- Op woensdagavond, 7 januari 2004, omstreeks 22.05 uur, is op de van Kijfhoekstraat een 20 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op donderdagochtend, 8 januari 2004, omstreeks 00.30 uur, is op het Admiraalsplein een 36 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Op woensdagavond, 7 januari 2004, omstreeks 22.40 uur, raakte op de Stratosfeerstraat een personenauto in brand. De brand is vermoedelijk door kortsluiting. ontstaan in het achterste deel van de auto. De brandweer bluste de brand. De auto brandde gedeeltelijk uit. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.