Ingezonden persbericht


Grote belangstelling voor Week van Gebed


PERSBERICHT, 8 januari 2004

DRIEBERGEN - De belangstelling voor de Week van Gebed van de Evangelische Alliantie blijkt groter dan ooit tevoren. Voor de gebedsweek, die komende zondag begint, zijn ruim 57.000 gebedsfolders verkocht. Daarvan zullen er 27.000 worden verspreid onder kinderen en jongeren. Tweehonderd gemeenten bestelden materiaal voor een themadienst over 'Gaan voor Go(u)d'. Daarnaast werden er ruim 350 handleidingen voor gebedsbijeenkomsten besteld, 180 kinderwerkpakketten en 140 programma's voor jongerengroepen.

In totaal zijn zeker 300 kerkelijke gemeenten actief bij de gebedsweek betrokken. Een groot deel organiseert interkerkelijke bijeenkomsten, andere kerken en gemeenten beleggen zelfstandig een themadienst of gebedsuur. Belangstellenden zijn hier hartelijk welkom. Op de website van de Evangelische Alliantie is een overzicht te vinden van 134 contactpersonen verspreid over 104 plaatsen in alle twaalf provincies.

Niet alleen in steden, ook in kleinere plaatsen wordt actief samengewerkt. Uit Buitenpost in Friesland meldt organisator Wiepke Terpstra : "Iedere avond is er een gebedsuur. Deze gebedsuren worden georganiseerd door diverse christenen in ons dorp uit de Christelijke Gereformeerde kerk, Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk, de Baptistengemeente, Filadelfia Pinkstergemeente en de Reformatorische Evangelische wijkgemeente i.o."

Informatie: www.eanl.nl/weekvangebed

EINDE PERSBERICHT