Politie Friesland

Politieberichten 8/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslan 08-01-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: (058) 880 8272

Stavoren: inbraak bedrijf.
Donderdag tussen 04.10 uur werd melding gemaakt van een inbraak in en bedrijf aan de Stadsfinne. De voordeur was geforceerd. In het pand werd de gokkast opengebroken en de kassa van de zaak. Een kleine hoeveelheid geld is weggenomen. In de kassa zat kleingeld, wat verspreid lag over de grond. Aangifte werd gedaan door een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Harlingen: diefstal gsm.
Woensdag omstreeks 19.15 uur werd vanuit een pand op de Brouwersstraat een gsm weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 48-jarige inwoner van Harlingen. Toen aangever op het bureau was, herkende hij de mogelijk dader die zijn gsm had gestolen. De dader, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden wilde aangifte doen van vermissing van zijn paspoort. Na overleg met Justitie is de verdachte buiten heterdaad aangehouden. De gestolen gsm had hij bij zich en is in beslag genomen.

Leeuwarden: radarverklikker in beslag genomen.
Donderdag omstreeks 10.30 uur kreeg een 48-jarige automobilist uit Achlum een proces-verbaal. In de auto zat een radarverklikker. Deze is in beslag genomen. Dit gebeurde op de Overijsselseweg

Gorredijk: Inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Stationsweg. Door het forceren van de voordeur van het bedrijf kwam men binnen. Weggenomen zijn een gsm, wat kleingeld en verzorgingsproducten. Een 28-jarige inwoonster van Gorredijk deed aangifte.

Goutum: snelheidsovertreding
Donderdag omstreeks 10.00 uur reed een 42-jarige automobiliste uit Grou met een gecorrigeerde snelheid van 120 km per uur over de kruising Overijssleseweg en Werpsterhoek. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km per uur. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.