Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 januari 2004


Winterswijk - Ongeval


Een 64 jarige automobilist uit Winterswijk is woensdagmiddag rond 15.15 uur gewond geraakt na een aanrijding. De man wilde vanuit de Industrieweg de Rondweg Zuid oprijden. Op deze weg reed een 33 jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Ommen. De automobilist heeft waarschijnlijk de vrachtwagen niet gezien en reed de weg op. De vrachtwagenchauffeur trachtte te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De automobilist is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Diefstal auto


Woensdagavond, omstreeks 20.20 uur, is vanaf de JF Kennedylaan een blauwe Opel Zafira met kenteken 60-JF-FS weggenomen. De 48 jarige eigenaresse uit Keijenborg had de auto met draaiende motor laten staan, terwijl zij met iemand stond te praten. Toen ze na een paar minuten terug wilde naar de auto zag ze dat deze verdwenen was.


Eibergen - Inbraak sportkantine


In de nacht van dinsdag op woensdag is een ruit van een sportkantine aan de Rietmolenseweg ingeslagen. Uit de kantine werden 12 flesjes bokbier en 40 flesjes gewoon bier weggenomen.


Doetinchem - Winkeldiefstal


Een 29 jarige inwoonster uit Doetinchem werd woensdagmiddag betrapt terwijl ze schoenen ter waarde van 15,95 Euro had meegenomen zonder te betalen. De bedrijfsleider van de schoenenwinkel in de Hamburgerstraat heeft de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij kreeg een boete van 115,- Euro.


Neede - Auto's bekrast


In de nacht van dinsdag op woensdag zijn aan de Kempershof twee personenauto's met een scherp voorwerp bekrast. De schade is niet bekend.


Doetinchem - Man ingesloten na steekincident


De politie heeft de afgelopen nacht een 26 jarige man uit Doetinchem aangehouden nadat hij tijdens een ruzie een 26 jarige kennis met een mes in zijn schouder had gestoken. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het incident deed zich voor op de galerij van de tweede verdieping van een flat aan de Beethovenlaan. De verdachte werd na het incident door een 33 jarige flatbewoner, waar de beide mannen op bezoek waren, over de railing van de galerij, een hoogte van ongeveer 5.50 meter, naar beneden gegooid. De verdachte kwam in enkele struiken terecht en daarna weggerend. De man werd even later door de politie in de buurt van zijn woning in Doetinchem aangehouden. De 33 jarige flatbewoner raakte bij zijn actie aan zijn hand gewond. Het incident ontstond nadat de beide mannen in de woning ruzie kregen. Het mes bleek uit de keukenlade van de flatwoning te zijn gepakt en werd met behulp van een diensthond in de struiken bij de flat teruggevonden. De 26 jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.



---- --