Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 januari 2004


Apeldoorn - Parkeerbonnen

Woensdagavond heeft de parkeerpolitie tien parkeerbonnen uitgeschreven. Verder zijn er vijf bonnen uitgeschreven in de Hoofdstraat, negen in de Roggerstraat en een in de Mathilde Wibautstraat.


Apeldoorn - Getuigenoproep overval


Woensdagavond rond 19.30 uur werd aangebeld bij een woning aan de Zadelmakersdonk. Als de 84 jarige bewoner open doet, ziet hij een onbekende man staan. Deze man houdt een vuurwapen op de bewoner gericht en eist de autosleutels op. De 84 jarige man reageerde snel, gaf de overvaller een duw en gooide de deur voor de neus van de overvaller dicht. Volgens een getuige is de dader weggelopen in de richting van een hofje ( richting spoorlijn). De dader droeg een donkere muts en een doek of een shawl voor zijn gezicht. De politie is op zoek naar getuigen, met name een mevrouw met opgestoken blond haar, die daar op dat moment liep wordt dringend gevraagd contact op te nemen.
Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Apeldoorn - Poging tasjesroof


Woensdag omstreeks 17.00 uur liep een 83 jarige inwoonster uit Apeldoorn op de Robert Kochstraat. Opeens kreeg zij van achteren een harde klap waardoor ze op de grond viel. Toen mevrouw achterom keek zag ze drie jongens wegfietsen. Vermoedelijk hebben de jongens geprobeerd haar tas te stelen. Dit lukte niet omdat ze haar tas kruislings droeg. De vrouw bezeerde door de val haar schouder en hand.


Apeldoorn -Controles


Woensdag werd op verschillende locaties een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 16x niet dragen autogordel, 1x fietser niet stoppen voor rood licht, 1x niet in bezit van geldig rijbewijs, 1x fout parkeren en 1x niet aanwezig van een koppeling bij aanhangwagen.


Snelheidscontroles


In Wenum Wiesel is woensdagmorgen gecontroleerd op de Zwolseweg. Hier reed een bestuurder 92 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u (buiten bebouwde kom). Op de Zwolseweg binnen de bebouwde komen reden 31 bestuurders harden van de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.
Op de Deventerstraat in Apeldoorn werden woensdagmiddag 1287 bestuurders gecontroleerd. 32 reder harden dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.


Apeldoorn - Bromfietscontrole


Bij het politiebureau van het politieteam Apeldoorn Zuidoost is woensdagmiddag een bromfietscontrole gehouden. Voor de volgende overtredingen is bekeurd: 2xl geen helm, 1x geen gele plaat, 8x overschrijding max. snelheid, 1x bromfiets besturen onder de 16 jaar, 1x gladde band, 1x meertonige claxon, 1x rijden op het fietspad, 1x rijden zonder geldige verzekering, 1x rijden zonder geldige verzekeringsplaat en 1x geen certificaat.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --