FNV


08-01-2004
Staking Horecabond voorbij, akkoord over nieuwe CAO

De werknemers bij FNV Horecabond zijn weer aan het werk. Na een staking van drie dagen hebben werkgever en vakbond een akkoord gesloten over een nieuwe CAO.

De 75 werknemers krijgen er met terugwerkende kracht per 1 juli 2003 1 % structureel loon bij en een eenmalige uitkering van 0,5 % over de periode van 1 juli 2003 tot 1 januari 2004.

Voor 2004 is ook een eenmalig bedrag van 100 euro afgesproken, als bepaalde doelstellingen worden gehaald (o.a. het realiseren van een nieuwe pensioenregeling).

Vakbondsleden hebben in 2004 een groot voordeel: de werkgever betaalt elke maand 10 euro netto mee aan de vakbondscontributie van leden bij FNV Bondgenoten (de vakbond die de belangen behartigt voor werknemers bij de Horecabond).

Daarnaast krijgen de medewerkers 2,25 % eenmalig terugbetaald, als compensatie voor het feit dat ze in 2000 een half procent salaris hebben ingeleverd voor de invoering van een nieuw functieclassificatiesysteem. Dat is er echter nog steeds niet, vandaar dat de werknemers daarvoor nu een bedrag terugkrijgen. Een deel per januari 2004 en deel per december 2004.

Er wordt alsnog geprobeerd de nieuwe functieclassificatie eind dit jaar in te voeren.

Onderhandelaar Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten is zeer tevreden met het behaalde resultaat. "De werkgever heeft een fors deel van onze eisen ingewilligd. En daarnaast zijn vele voorgestelde verslechteringen van tafel gehaald. Dus ik kan alleen maar blij zijn met dit akkoord. En de werknemers waren dat ook, want ze hebben hiermee unaniem ingestemd. Er klonk zelfs applaus!"