Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


---


Wine Professional 2004 Overweldigend succes


In drie dagen tijd hebben 6290 officieel geregistreerde bezoekers de 2e editie van Wine Professional bezocht. Hiermee is het bewijs geleverd dat Wine Professional na de eerste editie in 2003 bestaansrecht heeft gekregen als kwaliteitsevenement in het business-to-business segment.


Deze vakbeurs, waarvan de officiële opening door Master of Wine Michael Broadbent (Senior Consultant Wine, Christie's London) werd verricht, kende diverse uitgebalanceerde programma's die in het Wijntheater en het Kooktheater werden gepresenteerd met medewerking van diverse prominenten uit de Nederlandse Gastronomie. Daarnaast enkele hoogtepunten tijdens Wine Professional 2004:


* De vierde editie van de Nationale Huiswijn Competitie 2004: Restaurant Imko's Keuken van de Zee uit IJmuiden en importeur Bacchus Wijnhuis uit Haarlem kwamen als grote winnaars uit de bus met respectievelijk de hoofdprijzen in de hoogste categorie wit & rood en 5 winnende wijnen in de diverse categorieën.
* Copa Jerez voor Pascal Jalhaij: De hoofdprijs (complete reis voor 2 personen naar Jerez, beschikbaar gesteld door Het Sherry Instituut van Spanje) voor de beste Sherry-spijscombinatie gaat dit jaar naar Pascal Jalhaij. De Chef de Cuisine van 2-sterrenrestaurantrestaurant Vermeer toonde zich blij verrast toen hij zijn prijs na zijn programma in het Kooktheater in ontvangst nam.
* Persian Beluga Trophy: 1000 gram Beluga kaviaar naar Jonnie Boer: Onder andere tijdens de diverse regionale activiteiten van organisator The Wine & Food Association (Limburgia Gastronomica, Proeven & Genieten Den Haag, Proefschrift Wijnconcours en Proefschrift in Gastronomie tijdens de Nationale Wijnweek) kregen diverse chefs de mogelijkheid om 1000 gram Beluga kaviaar in de wacht te slepen. Thérèse Boer van restaurant De Librije uit Zwolle nam voor haar man de hoofdprijs in ontvangst uit handen van Ashkan Mossafaian van The House of Caviar & Fine Food.
* 3-Sterren programma van Cees Helder & Wijnkoperij Okhuysen: Voor het eerst Nederland konden een 30-tal aanwezigen van een vakbeurs een proeverij meemaken die in alle opzichten 3 sterren verdiende. Nederlands enige chef met dit aantal Michelinsterren, Cees Helder, bereidde op het Kooktheater 2 gerechten, waarvan één met het exclusieve Wagyu vlees. Hierbij werden de jaargangen '90 (en Magnum) en '98 van het befaamde Château Pétrus geserveerd. Wat Pétrus is voor de Bordeaux, is Domaine J.L. Chave voor de Rhône. Identieke jaargangen van de Ermitage Cuvée Cathelin werden opengemaakt en geserveerd: Een absoluut unicum op beursgebied.
* Graham's Trophy: De strijd voor de titel beste portproever in de Benelux: Ook dit jaar werden de ½ - en Finale van de Graham's Trophy gehouden tijdens Wine Professional. Na enkele theoretische en praktijkgerichte opdrachten (o.a. blenden) mag Maartje Koning, medewerker van Slijterij Van Dongen in Utrecht de reis naar Portugal maken. Maartje (26) is een gepassioneerde wijnliefhebber en autodidact.
* Nieuwe wereld: Uitgebalanceerde proeverijen in het Wijn- en Kooktheater, i.s.m met het California Wine Institute en het Australian Wine Bureau, leverden het bewijs dat deze wijnen weer terugkomen. Tijdens een sessie in het Kooktheater met Australische wijnen en twee proeverijen met wijnen uit Californie bewezen deze wijnlanden dat ze meer dan alleen hout/fruit-combinaties voortbrengen en wel degelijk diversiteit en typiciteit bieden.
Door de sterke opkomst (100% meer bezoekers t.o.v. de eerste editie) van de beslissingsbevoegde genodigden voor Wine Professional, kijkt de organisatie terug op een geslaagde vakbeurs voor zowel bezoeker als exposant. De voorbereidingen van Wine Professional 2005 zullen in maart van dit jaar van start gaan.


---


Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:


Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association - Carsten Klint

G:+31 (0)6-52.42.1130 / T:+31 (0)20-625.12.98 / E: info@thewinesite.nl / I: www.winesite.nl

Oude Schans 11 - 1011 KR - AMSTERDAM