Politie Zaanstreek-waterland


15:26 07-JAN-04
LOC: ILPENDAM, JAAGWEG

Schoorsteenbrand

Bij de politie werd een schoorsteenbrand gemeld. Ter plaatse bleek de brandweer reeds aan het blussen te zijn en een deel van de schoorsteen te hebben gesloopt. De brand was snel onder controle. Er raakte niemand gewond. Het rookkanaal was vrijwel geheel dicht geslipt met roet, terwijl het kanaal pas een jaar oud was. Onderzocht wordt hoe dit mogelijk is.

20:33 07-JAN-04
LOC: PURMEREND, BAZUINSTRAAT

Brand in woning

Buren ontdekten een brand in een woning en probeerden deze met een tuinslang te blussen. Aanvankelijk was het onzeker of de bewoonster zich nog in de woning bevond, doch dit bleek niet het geval. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle. Er werd niemand gewond. De oorzaak is mogelijk een TV waarvan de stand-by knop aanstond. Een kat, die zich wel in de woning bevond, is ter controle door de dierenambulance meegenomen.

20:47 07-JAN-04
LOC: ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 54-jarige automobilist uit Zaandam moest na een alcoholcontrole zijn rijbewijs inleveren. Bij een test op de ademanalyseapparatuur blies hij 595 ug/l, ruim twee en half maal zoveel als is toegestaan. Ook kreeg hij een rijverbod van zes uur.

00:32 08-JAN-04
LOC: ZAANDAM, PIETER LIEFTINCKWEG

Inbrekers stelen lege dozen

Lege dozen was de schamele buit van inbrekers bij een bedrijf. Het inbraakalarm van het bedrijf was afgegaan, maar ondanks dat de politie reeds na drie minuten ter plaatse was, waren de inbrekers al verdwenen. Men heeft van een hek rond het bedrijfsterrein een stuk van twee en een halve meter lang vernield, waarna men een roldeur had opengebroken. Daarachter lag het magazijn van het bedrijf. Men nam daaruit dozen met, naar men dacht, horloges weg, doch in de dozen bevonden zich slechts lege doosjes voor de uurwerken. De aangerichte schade is echter aanzienlijk.

12:21 08-JAN-04
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE

Computers en gereedschap gestolen uit bedrijf

In de afgelopen avond of nacht werden uit een bedrijf een nog onbekend aantal computers gestolen, alsmede hand- en elektrisch gereedschap. Ook heeft men de kluis met een slijptol opengeslepen. Of er iets uit de kluis wordt vermist is nog onbekend. Men is vermoedelijk met een bootje aan de achterzijde van het bedrijf gekomen. Daar heeft men een raam opengebroken. Men heeft het hele bedrijf doorzocht. De waarde van het ontvreemde is nog onbekend.

08-JAN-04
LOC: PURMEREND, TORENSTRAAT

Beroving buschauffeur opgelost

De beroving van een buschauffeur in het begin van de avond op 3 januari is opgelost. De chauffeur, een 39-jarige man uit Purmerend, liep met zijn tas en geldlade naar een wachtlokaal voor chauffeurs. Op het moment dat hij de deur daarvan wilde openen werd zijn tas onder zijn arm vandaan gerukt door een jongen, die er meteen vandoor ging. Ook twee meisjes, die bij de bushalte hadden gestaan, gingen er vandoor. In zijn vlucht verloor de jongen de zwarte tas, zodat er uiteindelijk niets werd ontvreemd. Na een onderzoek werden een 14 en een 17-jarig meisje en een 17-jarige jongen, allen uit Purmerend, door de politie in hun woningen aangehouden. Tijdens de verhoren bekenden zij betrokken geweest te zijn bij de beroving. Zij hadden de beroving zorgvuldig gepland en afspraken gemaakt wie er wat moest doen. De verdachten werden in verzekering gesteld.


Vandaag geen rapport van het Verkeershandhavingsteam


EINDE


---- --