Politie Zeeland


Z-0118-2004 VERLICHTINGSCONTROLE

Donderdag werd van 07.00 tot ongeveer 09.00 uur verlichtingscontrole voor fietsers en bromfietsers gehouden in de Wielingenlaan in Terneuzen.
Er werden in totaal 17 personen bekeurd wegens het niet of slecht voeren van verlichting.


O-0119-2004 VERLICHTINGSCONTROLE

Donderdag werd van 07.50 tot ongeveer 08.25 uur verlichtingscontrole voor fietsers gehouden in de Van herumweg / M.A. de Ruijterlaan, t.h.v. de spoorwegovergang.
Er werden in totaal 24 personen bekeurd wegens het niet of slecht voeren van verlichting en een persoon kreeg een boete voor het negeren van rode licht van de spoorwegovergang.

O-0120-2004 PARKEERAUTOMATEN VERNIELD DOOR VUURWERK
Tussen woensdag 31 december en maandag 5 januari werden in Goes door vuurwerk acht parkeerautomaten vernield.
Het betreffen automaten in de Zuidvlietstraat (1), de Nieuwstraat (1), de Beatrixlaan (2), de Naereboutstraat (1), de Marconistraat (1), het Damplein (1) en de Dam (1). Het schadebedrag ligt boven de tienduizend euro.

Z-0121-2004 POGINGEN WINKELINBRAAK
In de nacht van woensdag op donderdag werden in Zeeuwsch-Vlaanderen enkele pogingen gedaan tot winkelinbraak.
De pogingen vonden plaats in de Noordstraat in Axel, op het Plein in Zaamslag en in de Passage in Axel. Alle drie de pogingen mislukten; er ontstond wel schade, maar er zijn geen schadebedragen bekend.

In dezelfde nacht werd een poging gedaan om in te breken in de Openbare Bibliotheek in de Rozemarijnstraat in Zaamslag.
Er werd een ruit vernield, maar er is niemand in het pand geweest en er wordt niets vermist. Om ongeveer 01.45 uur werden, a.d.h. van getuigenverklaringen, op de N61 bij Terneuzen vier mannen uit Alphen aan de Rijn, in de leeftijd van 23 tot 26 jaar, in een auto aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

W-0122-2004 POGING WINKELINBRAAK
In de nacht van woensdag op donderdag werd gepoogd in te breken en een bedrijfsgebouw aan de Edisonweg in Vlissingen.
Er is niemand in het pand geweest en er wordt dus ook niets vermist. Wel ontstond er braakschade, het bedrag is onbekend.





Politie Zeeland