Ingezonden persbericht


Persbericht


Amsterdam, 8 januari 2004


Acteur Fedja van Huêt naar Toneelgroep Amsterdam


Amsterdam, 8 januari 2004 - Vandaag maakte Ivo van Hove bekend dat acteur Fedja van Huêt vanaf het einde van seizoen 2004/2005 het ensemble van Toneelgroep Amsterdam komt versterken. Hiermee volgt Fedja van Huêt in de voetsporen van Renée Fokker, Chris Nietvelt, Frieda Pittoors en Eelco Smits, die onlangs aangaven zich eveneens in de nabije toekomst bij Toneelgroep Amsterdam te voegen.

Fedja van Huêt speelt momenteel nog bij ZT/Hollandia. Over zijn overstap zegt hij: 'Ik kijk uit naar de samenwerking met Ivo van Hove en het uitgelezen ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Vanwege het vertrek van artistiek directeur Johan Simons van ZT/Hollandia naar Gent, ging ik graag in op het aantrekkelijke aanbod van Toneelgroep Amsterdam'. Toneelgroep Amsterdam en Ivo van Hove zijn verheugd over de komst van een speler met de kwaliteit van Van Huêt.

De loopbaan van Fedja van Huêt is na zijn afstuderen van Toneelschool Maastricht stormachtig verlopen. Grote naamsbekendheid kreeg hij met de hoofdrol in de film 'Karakter', die werd bekroond met een Oscar. Verdere wapenfeiten zijn een Gouden Kalf voor beste acteur in de film 'Amnesia' van Martin Koolhoven (2001). Recent speelde hij ondermeer rollen in de Margarethe von Trotta speelfilm 'Rossenstrasse' (2001) en 'Pietje Bell 2' (2003) van Maria Peters. Bij ZT/Hollandia speelde hij ondermeer in 'Bitterzoet', 'Bacchanten' en 'Vrijdag'.


Einde persbericht


---


Voor informatie kunt u contact opnemen met Renée Jongejan (hoofd marketing & publiciteit), t. (020) 531 84 78, f. (020) 531 84 85.
reneejongejan@toneelgroepamsterdam.nl. Toneelgroep Amsterdam, Prinsengracht 437, 1016 HM Amsterdam.

Foto's zijn down te loaden via www.toneelgroepamsterdam.nl/pers. Een inlognaam en een wachtwoord zijn te verkrijgen bij de afdeling publiciteit van Toneelgroep Amsterdam.


---- --