PERSBERICHT - 2004-01-08

Aantal bestemmingen 'low cost carrier' blijft stijgen:

V BIRD breidt haar netwerk uit met Manchester

Manchester in Groot-Brittannië is de nieuwe bestemming van de onlangs gestarte 'low cost' luchtvaartmaatschappij V BIRD. Vanaf 29 januari starten de vluchten op Manchester vanaf de thuisbasis van V BIRD op Airport Niederrhein, bij Nijmegen. Er wordt dagelijks naar de Britse stad gevlogen, behalve in het weekend.

Vertrektijd vanaf Airport Niederrhein is: 10.10 uur met aankomt in Manchester om 10.30 uur lokale tijd. De retourvlucht vanaf Manchester vertrekt om 11.00 uur en komt om 13.20 weer in Airport Niederrhein aan. Op de route wordt een toestel ingezet van het type Airbus A320. De prijs van de nieuwe vlucht varieert van 39,- tot 139,- per enkele reis.

Met Manchester erbij komt het aantal bestemmingen van V BIRD vanaf thuisbasis Airport Niederrhein, bij Nijmegen, op in totaal negen.

Algemeen Directeur Roberto Stinga is tevreden over de voorspoedige groei van zijn 'low cost airline'. "Wij zijn verheugd met de toestemming om op Manchester te vliegen. Het is een belangrijke bestemming voor zowel zakelijk als 'leisure' vervoer", aldus Roberto Stinga.

V BIRD vliegt sinds de start - nu bijna 3 maanden geleden - vanaf Airport Niederrhein al naar Berlijn-Schönefeld, Helsinki, München, Nice, Wenen, Kopenhagen, Rome, Palma de Mallorca en Manchester.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Roberto Stinga
Chief Executive Officer van V BIRD in Maastricht tel: 043-3659011

Ocky Wiemeyer
Pr bureau Wieco in Hilversum
tel: 035-6282827
e-mail: Ocky@planet.nl