De Unie


Transavia - Principeakkoord over WDT systematiek

8 januari 2004 - De wisseldiensttoeslag (WDT) systematiek bij Transavia zal per 1 april 2004 drastisch veranderen als de leden van de vakbonden akkoord gaan met het principeakkoord dat op 6 januari jl. is gesloten.

Unie tevreden over het bereikte resultaat
Na jarenlange ontevredenheid, een Transavia werkgroep WDT, een Unie werkgroep WDT en een flink aantal intensieve onderhandelingen, is De Unie nu tevreden over het met uw werkgever bereikte resultaat.

Nieuwe WDT systematiek
De nieuwe WDT systematiek kent een betere relatie tussen de zwaarte van een dienst en de beloning daarvan. Om de bezwaarlijkheid van diensten goed vast te stellen is uitvoerig onderzoek verricht. De WDT zal voortaan automatisch worden verhoogd met het percentage van de structurele loonstijging en het plafond in de hoogte van de WDT (nu 421,-) verdwijnt. Vanaf het moment van invoering van de toekomstige pensioenregeling zal de volledige WDT (inclusief vakantiegeld) pensioengevend worden.

In het laatste overleg hebben wij na lang onderhandelen ook goede afspraken kunnen maken over het verbeteren van de afbouwregeling voor medewerkers die er in de nieuwe systematiek op achteruit gaan. Bovendien is de vermenigvuldigingsfactor opgehoogd tot 32,30 per bezwaarlijkheidspunt. Dit betekent bijvoorbeeld dat de collegas bij vliegtuigonderhoud (VO) een WDT ontvangen van bijna 495,-.

Hoe nu verder?
Zodra wij de volledige teksten ontvangen sturen wij die aan u op. Wij maken dan ook bekend wanneer wij de ledenraadpleging van De Unie over het principeakkoord zullen houden.

Michel Rog
Bestuurder

donderdag, 8 januari 2004