Gemeente Sittard-Geleen



gemeente Sittard-Geleen d.d. 6 januari 2004

1. Beantwoording vragen ex art. 37 RvO van raadslid Boudewijn naar aanleiding van het terrasverbod tijdens de St. Rosaprocessie. Beslissing:


1. Akkoord met antwoordschrijven, waarin o.a. wordt aangegeven dat er met de horecainstellingen was afgesproken dat er niet bediend mag worden op de terrassen op de momenten dat de processie vertrekt en terugkeert van/op de markt.


2. Opnemen op gemeenteblad Ingekomen Stukken.
2. Bouwaanvraag van Maatschap Meijs & Hobeto te Heerlen, om vergunning voor het bouwen van een appartementencomplex (13 woningen) aan de Rijksweg Zuid te Sittard (voormalige locatie constructiebedrijf Vahsen). Deze plannen hebben ter inzage gelegen en er zijn drie zienswijzen ingediend die met name betrekking hebben op de massa van het bouwplan en de aantasting van privacy.

1. Zienswijzen geven geen aanleiding om geen medewerking te verlenen aan bouwplan;


2. Briefschrijvers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen;
3. De vereiste verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten aanvragen.

3. Verpaupering Winkelcentrum Vrangendael.

Bewoners van Chopinstraat 29 t/m 35 hebben in een brief aangedrongen op maatregelen om de verpaupering van hun woonomgeving tegen te gaan. Beslissing: Akkoord met antwoordschrijven waarin wordt aangegeven en gemotiveerd waarom op termijn de winkelvoorzieningen voor Vrangendael worden geïntegreerd in het nieuwe winkelcentrum voor de wijk Sittard Noord-Oost op de St. Joseph-locatie te Stadbroek. Voor de korte termijn wordt bekeken of in overleg met betrokken marktpartijen een beperkte upgrading te realiseren is.


4. Locaties bestemd voor betaald-, vergunninghouders- en abonnementhoudersparkeren.
In verband met de nieuwe Verordening Parkeerbelastingen 2004 moet een nieuw aanwijzingsbesluit worden vastgesteld.
Beslissing: Akkoord met aanwijzingsbesluit.


5. Basiskleur wagenpark.
Het huidige wagenpark bestaat uit rijdend materieel in diverse kleuren. In het kader van de nieuwe huisstijl is gekozen voor de basiskleur geel. Uit kostenoverweging is besloten om het hele wagenpark niet in één keer over te spuiten, maar aan te passen op basis van vervanging.
Beslissing: Ingestemd met de gele kleur RAL 1003 als basiskleur voor het wagenpark.