PERSBERICHT - 2004-01-08

Reisprogramma Globe-Roller voor rolstoelgebruikers gereed

De Stichting Globe-Roller in Eindhoven heeft haar programma 2004 van toeristische reizen voor rolstoelgebruikers gereed. De non-profit organisatie verzorgt sinds 1988 met hulp van talloze vrijwilligers voornamelijk vliegreizen voor mensen in een rolstoel. Voor 2004 staan niet alleen traditioneel populaire bestemmingen opgenomen, maar ook reizen naar exotische oorden zoals Jordanië en Nepal.

Terwijl vele huishoudens momenteel met elkaar de reisgidsen aan het doorspitten zijn en driftig aan het regelen en boeken is geslagen willen we even uw aandacht vragen voor een andere doelgroep die dit nu ook aan het doen is. Weliswaar op bescheidener schaal en met een de keus uit een beduidend kleiner aanbod, maar ook voor hen is het een belangrijk moment van het jaar.

We hebben het hier over mensen met een lichamelijke beperking die aangewezen zijn op een rolstoel, hulp en/of assistentie. Naast de bekende boottochtjes over de Rijn, de weekjes Center Parcs, treinreizen naar Lourdes of bustochten naar het Duitse zwarte Woud, is er al sinds 1988 een vreemde eet in de bijt.

Het gaat om een kleine non profit organisatie die hoofdzakelijk vliegreizen organiseert voor rolstoelgebruikers, maar zij vallen vooral op door hun bijzondere aanbod van verre reizen waarbij men zich telkens toch verbaasd afvraagt wie het in zijn hoofd haalt om toch naar de verste uithoeken van onze aardbol af te reizen. En dat nog wel met mensen in een rolstoel.

Dat is Stichting Globe-Roller, een organisatie die voor 100 % uit vrijwilligers bestaat en op kleine schaal met bescheiden groepjes het avontuur niet schuwt. In het verleden had men naast populaire bestemmingen als Spanje, Griekenland, Turkije en Portugal ook al reizen naar o.a. Thailand, Mexico, Sri Lanka, India, Peru/Bolivia, Costa Rica, Indonesië, Egypte en Kenia.

Voor 2004 staan op het programma een rondreis door Jordanië waarbij zelfs in de woestijn wordt overnacht, een strandvakantie in Kroatië, het nog vrij ontoeristische Spaanse eiland La Palma en als afsluiter een zeer bijzondere reis door het mysterieuze Nepal. Tijdens de reizen gaat een team van gemotiveerde vrijwilligers mee en ook zorgt men voor de nodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Indien u interesse heeft in het reisaanbod, surf dan naar www.globe-roller.nl of maak 0.78 over op postgiro 6802 voor verzending van de informatie. Telefonische informatie kan men krijgen op tel. nr. 040-2046419.