Gemeente Oosterhout

Burgemeester zet wijkagenten in het zonnetje

Afbeelding bij bericht


6 januari heeft burgemeester Huijbregts twee Oosterhoutse wijkagenten in het zonnetje gezet. "Wijkagenten P. Roepan en A. Zwamborn zijn onze helden. We prijzen hen omdat ze buiten de gebaande paden durfden te stappen. Een enorme stimulans voor andere projecten", aldus burgemeester Huijbregts tijdens haar toespraak.

De wijkagenten vielen maandag 5 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de politie in de prijzen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Johan Cloin Vernieuwingsprijs.

Waterkerslaan tot Snelweg
Wijkagent P. Roepan sleepte de hoofdprijs van 2500,- in de wacht voor het buurtpreventieproject Waterkerslaan tot Snelweg. In het project (dat loopt sinds januari 2001) werken bewoners, politie en gemeente samen om het aantal woninginbraken terug te dringen. De wijkagent is de verbindende schakel naar het politieteam Oosterhout en adviseert de buurtbewoners. De gemeente ondersteunt het project.

Normaal doen is zo gek nog niet
Wijkagenten A. Zwamborn en P. Lübeck (Gilze en Rijen) ontvingen een eervolle vermelding voor het project Normaal doen is zo gek nog niet. Daaraan is een bedrag verbonden van 1000,-.
Het project richt zich op leerlingen van middelbare scholen in Oosterhout en werd opgezet omdat bij de politie steeds meer meldingen binnenkwamen van overlast, pestgedrag, intimidatie en bedreigingen van leerlingen door leerlingen, die vanuit de diverse gemeenten 's ochtends op de fiets naar Oosterhout gaan om onderwijs te volgen. De politie maakte het probleem aanhangig bij de scholen voor voortgezet onderwijs.

Johan Cloin Vernieuwingsprijs
De Johan Cloin Vernieuwingsprijs is een onderscheiding die wordt toegekend aan politiemensen in het korps Midden en West Brabant die vernieuwend werk hebben verricht. De prijs is een initiatief van de korpsleiding en is ingesteld ter bevordering van innovatief gedrag.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en wordt opgedragen aan Johan Cloin, overleden op 19 april 2000. Cloin was van 1999 tot aan zijn overlijden hoofd van de Divisie Recherche en mocht begin 2000 de Politie Innovatie Prijs (PIP) 1999 in ontvangst nemen uit handen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Divisie Recherche kreeg de prijs voor het ontwikkelen van het kwaliteitsinstrument voor zware en georganiseerde criminaliteit.

De geldprijzen worden besteed aan het project.


---

27/1/2004