Dienstenbond CNV

Overleg sociaal plan Fortisbank in eindfase
08-01-2004

Het overleg over het sociaal plan Fortisbank nadert zijn eindfase. Na mandaat van de gezamenlijke ledenvergadering van 18 december 2003 is er op 6 januari jl. onderhandeld over het sociaal plan Fortisbank. Het is de verwachting dat voor het eind van de maand januari 2004 het resultaat aan u voorgelegd kan worden.

Tijdens de ledenvergadering van 18 december 2003 hebben leden zich uitgesproken voor bemiddeling van werk naar werk voor boventalligen, eventueel met behulp van een detacheringsbureau. Over dat alternatief is met Fortisbank nader gesproken op 6 januari jl.

Kern van de bemiddelingsafspraak
Na afloop van de bemiddelingstermijn van 6 maanden, waarbij men in dienst is van Fortisbank, treedt de medewerker in dienst voor bepaalde tijd, afhankelijk van leeftijd en dienstjaren, bij een detacheringsbureau.
De betrokkene ontvangt niet direct de beëindigingsvergoeding. Deze vergoeding, de zgn. rugzak, wordt ingezet voor salaris en kosten van bemiddeling. Tijdens dit dienstverband wordt alles op alles gezet om een baan te vinden. De betrokkene ontvangt minimaal 80% van het oude salaris, ten laste van de rugzak.

Als de medewerker gedetacheerd wordt, dan worden deze inkomsten toegevoegd aan de rugzak en ontvangt de medewerker 100% van het oude salaris. Na afloop van het dienstverband voor bepaalde tijd ontvangt betrokkene 70% van de resterende inhoud van de rugzak. Het detacheringsbureau ontvangt de rest.

Onbepaalde tijd
Aansluitend aan het dienstverband voor bepaalde tijd kan men in dienst treden voor onbepaalde tijd bij het detacheringsbureau. Dan gelden de arbeidsvoorwaarden van de detacheerder. Voordeel van deze afspraak is dat boventalligen niet in de WW komen. In deze onzekere tijden is dat een geruststellende zekerheid.

Tijdens het overleg op 6 januari jl. zijn er grote stappen gemaakt . Het sociaal plan Fortisbank zal in grote lijnen lijken op het sociaal plan Fortis ASR. Helaas was het niet mogelijk om de onderhandelingen af te ronden. In de loop van deze maand zullen de onderhandelingen worden hervat. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga, email: i.wiersinga@cnvdibo.nl. Als u vragen heeft over individuele zaken dan kunt u terecht bij één van de juristen op onze districtskantoren.

Nog even dit. U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Juist nu is het nodig. Wij rekenen op u!