VISGILDE


Recordverkopen tijdens feestmaand december

Visgilde trots op eindejaarscijfers

Den Haag, donderdag 8 januari 2004 - Visgilde heeft vandaag bekend gemaakt dat de verkopen van vis, visspecialiteiten, kant-en-klare maaltijden en aanverwante artikelen tijdens de feestmaand december naar recordhoogte is gestegen. In de laatste twee weken van 2003 en in de eerste week van 2004 werd, door de bij Visgilde aangesloten winkels, gemiddeld 22% méér verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook brachten méér klanten een bezoek aan de Visgilde visspeciaalzaken: ruim 10% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Over het gehele jaar 2003 laten Visgilde winkels gemiddeld een omzetgroei zien van 8% en hebben zij 5% méér klanten mogen begroeten.

Het gaat goed met de Nederlandse visconsumptie in het algemeen. Vis wordt als lekker, gezond en snel klaar ervaren. Uit onderzoek van GFK Foodscan is gebleken dat over de eerste drie kwartalen van 2003 de visconsumptie voor huishoudelijk gebruik in volume met 15%, en de omzet met 11% is toegenomen. Hoewel het marktaandeel van visspeciaalzaken in het algemeen zeer zwaar onder druk staat, laat Visgilde over het gehele jaar 2003 mooie groeicijfers zien.

Visgilde is een winkelorganisatie van visspeciaalzaken die het kwaliteitsidee op een hoog niveau uitdragen. Dat lukt door het toepassen van een betrouwbaar kwaliteitssysteem en een actieve marktbewerking. Visgilde winkels kenmerken zich door op de eerste plaats een uitstekende service en productkwaliteit en daarnaast door een eigentijdse inrichting van de diverse vestigingen. Bovendien zijn aangesloten ondernemers op vaktechnisch gebied buitengewoon actief. Alle kennis op het gebied van vis en aanverwante producten wordt binnen de Vereniging van
Visspeciaalzaken vertaald naar een moderne wijze van bedrijfsvoering. Verder worden de leden met allerhande diensten door de centrale organisatie bijgestaan die het zelfstandige ondernemersschap continuïteit bieden en een eigentijds karakter meegeven.

Visgilde is in 1999 opgezet door directeur Bjorn Floot en telt thans 30 geopende vestigingen. Voor het jaar 2004 wordt een verdere groei van de organisatie verwacht. Meer informatie en een winkeloverzicht vindt u op www.visgilde.nl

Einde persbericht

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met:
Bjorn Floot (directeur) GSM 0611 000057.

Visgilde,
Postbus 84415
2508 AK DEN HAAG
telefoon 070 387 8233
fax 070 387 8862
info@visgilde.nl
www.visgilde.nl


08 jan 04 18:02