Politie Zuid-Holland-Zuid

08/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-01-2004 - Persberichten District I

COMPUTERS
DORDRECHT- Bij een inbraak in een bedrijf aan de Baanhoekweg zijn 8 computerkasten gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 7 januari op donderdag 8 januari 2004. Men kwam de kantoorruimte, welke bestaat uit portacabins, in na het forceren van een aantal buitendeuren. Ook werden binnen een aantal deuren geforceerd. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Rotterdam is aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 8 januari 2004, omstreeks 09.05 uur op de Sarisgang. De man had kort daarvoor een medewerkster van een horecagelegenheid aan de Voorstraat. De man kwam voor openingstijd de zaak in. Toen de vrouw zei dat de zaak nog niet geopend was, begon de verdachte haar mondeling te bedreigen met de dood. Tijdens de aanhouding en overbrenging naar het politiebureau vond hij het nodig om een agent te beledigen. De politie onderzoekt de bedreiging en belediging.

CONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven voor geen of geen goede verlichting van fietsen. Ze hielden de controle op donderdagochtend, 8 januari 2003, van 07.55 tot 08.15 uur, op de Langeweg.

ONGELDIG RIJBEWIJS
DORDRECHT- Op donderdagmorgen, 8 januari 2004, omstreeks 10.00 uur, is in de Bosboom Toussaintstraat een 32 jarige man uit Dordrecht aangehouden door politieagenten. De man reed met een personenauto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.