8/1 De n Bosch

's-Hertogenbosch 08-01-2004

DISTRICT DEN BOSCH

GROOT AANTAL VERNIELINGEN OPGELOST, Rosmalen

De politie heeft met de aanhouding van een veertiental Rosmalenaren ( 13- 21 jaar oud) een groot aantal vernielingen (15 stuks), gepleegd in de maand december 2003, op diverse locaties in Rosmalen, opgelost. De politie Rosmalen rondde gisteren het onderzoek af. De jongeren worden ervan verdacht in verschillende samenstellingen vaak met behulp van illegaal knalvuurwerk de vernielingen te hebben aangericht. Bij de basisscholen aan de Maaslandhoeve en aan de Eikakkerhoeve werden ramen vernield. Bij woningen aan de Tielekeshoeve werden ramen en regenpijpen vernield. Verkeersborden en Lantaarnpalen mochten zich ook regelmatig in de aandacht van de jongeren verheugen. Op de Hoff van Hollandlaan en aan de Nieuwendijk werden brievenbussen opgeblazen. In de woning van de 21-jarige verdachte werden nog enkele exemplaren illegaal zwaar knalvuurwerk aangetroffen. Hij bleek enige tijd geleden voor 1000,= van dit illegaal vuurwerk te hebben ingeslagen. Zeven van de verdachten zijn doorverwezen naar Buro HALT, de andere verdachten moeten zich via Justitie verantwoorden.

VERDACHTE INBRAAK CLUBHUIS AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Donderdagmorgenvroeg heeft de politie een 47-jarige Bosschenaar op de Stationspassarelle in s-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van een inbraak bij een clubgebouw aan de

Boschveldweg. In een gebouw van een sport-en ontspanningsvereniging was ingebroken, waarbij CDs, flessen sterke drank en een hoeveelheid chips waren buitgemaakt. Agenten troffen de inbreker kort tijd later met de gestolen waar aan op de Stationspasserelle. Hij is aangehouden en ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Woensdagavond is bij een bouwmarkt aan de Balkweg in s-Hertogenbosch een 37-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal. De man nam voor een bedrag aan 116,= aan gereedschappen weg. Hij is overgedragen aan de politie die hem voor verhoor heeft ingesloten.

BEJAARDE VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING, Drunen

Donderdagmorgen is een 83-jarige inwoonster uit Drunen gewond geraakt toen zij op de kruising van de Torenstraat met de Hugo de Grootstraat in haar woonplaats werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Drunen. De man verleende, terwijl hij de kruising opreed voorrang aan een voor hem van rechts komende auto. Hij zag daarbij de te voet overstekende vrouw te laat. Zij werd geschept en is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

SNELHEIDSCONTROLE, s-Hertogenbosch

Donderdagmorgen reden vijftien automobilisten op de Van Veldekekade in s-Hertogenbosch te hard. Controlerende agenten constateerden dat de hoogst gemeten snelheid 80 km/h bedroeg waar 50 km/h was toegestaan.

POLITIE ZOEKT OOGGETUIGE VERNIELING TELEFOONCEL, Rosmalen

De politie is op zoek naar een oudere man die woensdag 31 december jl. omstreeks 16.05 uur getuige is geweest van vernieling van een telefooncel aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen. Een onbekende man gooide iets in de telefooncel, waardoor de telefooncel volledig explodeerde. De oudere man stond op enkele meters van de telefooncel en kwam door de klap ten val. De politie wil graag met deze man in contact komen. Telefoonnummer 0900-8844.