Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 8 januari

Den Helder 08-01-2004 - 17.00 uur

Verkeerscontroles
Slootdorp, woensdag 7 januari 2004
Gedurende een verkeerscontrole op de Koningin Wilhelminaweg tussen 15.45 en 17.45 uur zijn negen bekeuringen uitgedeeld. Vijfmaal is geschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid en tweemaal voor het niet dragen van een autogordel.
Middenmeer, woensdag 7 januari 2004
Op de Koggenrandweg is het verkeer voornamelijk gecontroleerd op aanhangwagens. Driemaal is bekeurd voor een niet goed bevestigde losbreekreminrichting. Eenmaal was een dergelijke inrichting niet aanwezig en werd er ook een bekeuring uitgedeeld. De Koog, woensdag 7 januari 2004
Op de Dorpsstraat is tussen 16.45 en 17.35 uur gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Anna Paulowna, woensdag 7 januari 2004
Op de Kerkweg is het verkeer tussen 20.00 en 21.00 uur gecontroleerd op snelheid. Viermaal werden bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximum snelheid. Eenmaal was er geen bromfietscertificaat aanwezig en een bekeuring viel voor de bestuurder van een voertuig waarin een radarontvangstapparaat aanwezig was.

Verkeerscontrole met videoauto
Schagen, woensdag 7 januari 2004
Een achttal autobestuurders hebben op de Rijksweg, Nollenweg en Westerweg kennis gemaakt met de onopvallende videoauto van de politie. Zes bestuurders zijn bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid en twee bestuurders hebben een bekeuring gekregen voor een foute inhaalmanoeuvre.

Man gestoken
Den Helder, woensdag 7 januari 2004
Rond 22.40 uur is een 42-jarige man uit Den Helder gestoken met een puntig voorwerp, mogelijk een naald. Dit gebeurde op het Ravelijncenter ter hoogte van de Gamma en een keukencentrum. Het slachtoffer werd door een man aangesproken die hem naar geld vroeg. Toen het slachtoffer hier niet op reageerde stak de man het slachtoffer in zijn bovenbeen. De politie stelt een onderzoek in.

Jongens met valse bankbiljetten aangehouden
Schagen, donderdag 8 januari 2004
Op dinsdag 6 januari werd er in een winkel in het Makadocentrum in Schagen betaald met een vals bankbiljet van 50 euro. Winkelpersoneel kreeg dit later door en wist zich te herinneren welke jongeman er met het vals biljet had afgerekend. Op woensdagochtend 7 januari werd deze 17-jarige jongen uit Harenkarspel door de politie aangehouden. Hij is vandaag heengezonden. Later die woensdag werd in Alkmaar een andere jongen aangehouden in verband met het valse geld. Dat ging om een 18-jarige jongen uit Niedorp. Hij bleek in het bezit te zijn van tientallen valse biljetten van 50 euro. Deze jongen wordt morgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Naar de herkomst van de biljetten wordt een nader onderzoek ingesteld.

Twee jongens op heterdaad betrapt bij poging inbraak Schagen, donderdag 8 januari 2004
Gistermiddag, omstreeks 14.00 uur werden door een passant twee jeugdige inbrekers ontdekt bij een woning aan de Marktstraat in Schagen. Ze waren bezig om een kraak te zetten. Toen ze de getuige zagen stopten ze hiermee en gingen er vandoor. De getuige volgde één van hen en gaf dit door aan de politie die snel in de buurt was. Deze ene jongeman werd aangehouden. Het ging om een 17-jarige jongen uit Den Helder. Hierna is vanmorgen, donderdag 8 januari 2004, de handlanger aangehouden. Dat ging om een 16-jarige jongen uit Den Helder. Deze laatste jongeman bekende dat hij in de afgelopen week nog twee woninginbraken in Den Helder heeft gepleegd. De buit was daarbij onder meer een mobiele telefoon, DVD's en geld. De beide jongens zijn aan het bureau in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.