Gemeente Katwijk

Uitreiking gemeentelijke legpenningen Katwijk
Katwijk, 8 januari 2004
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk, op maandag 5 januari 2005, reikte burgemeester J. Wienen rond 20.00 uur de gemeentelijke legpenning uit aan dhr. C. Barnhoorn en aan het echtpaar dhr. J. van der Plas en mevr. D. van der Plas-van der Plas.

Het echtpaar Jaap en Dicky van der Plas
Dit echtpaar ontving samen een gemeentelijke legpenning voor hun jarenlange inzet in diverse Katwijkse commissies, verenigingen, clubs en besturen. Mevrouw van der Plas was onder meer secretaris van de peuterspeelzaal Olleke Bolleke. Verder was zij lid van Katwijks Comité Zomerpostzegels, van de Vrouwen Advies Commissie Katwijk en van de Raad van Bestuur woningbouwcorporatie Brittenburg. Ook was zij lange tijd actief in de politiek, als raadslid voor de VVD in Katwijk en als Lid van de Provinciale Staten Zuid Holland voor de VVD. Ook op dit moment bekleedt zij nog diverse maatschappelijke functies. Zij is voorzitter van de Katwijkse Vrouwenraad en taal docent in het kader van het VVE-project in Katwijk.

Ook de heer van der Plas is al jarenlang actief in verschillende organisaties. Zo was hij in het verleden penningmeester van Katwijk Young at Heart en van Skuytevaert. Op het moment is hij als penningmeester verbonden aan diverse clubs, zoals VVV Holland Rijnland, Stichting Jachthaven Katwijk, Katwijk Promotie Nieuwe Stijl en de Rotary Noordwijk e.o. De heer van der Plas is op dit moment gepensioneerd, daarvoor was hij werkzaam als vennoot/RA bij Ernst&Young.

De heer Cees Barnhoorn
De heer Barnhoorn is al ruim 40 jaar betrokken bij het kerkenwerk. Hij begon in Katwijk aan den Rijn als zondagschoolmeester. Daarna was hij achtereenvolgens diaken, kerkvoogd, president-kerkvoogd en ouderling, waarvan een aantal jaren scriba. Verder zong hij in diverse koren, zoals: het Kamerkoor van Ab van Kapel in Leiden, de Christelijke Oratorium Vereniging "Excelsior", in een mannenkwartet en in Kamerkoor "Cantilene". De heer Barnhoorn heeft diverse boekjes geschreven over oud-Katwijk, die hij zelf heeft voorzien van prachtige pentekeningen. Momenteel werk hij aan een boekje over de geschiedenis van de Dorpskerk. Verder is de heer Barnhoorn sinds 1993 als suppoost werkzaam bij het Katwijks museum. Hij heeft samen met collega-suppoosten een speciaal programma voor kinderen ontwikkeld, waarbij uiteraard volop gebruik gemaakt van zijn vaardigheden als tekenaar. De heer Barnhoorn is ook bestuurlijk actief, als lid van de commissie 'Open Monumentendag' en als bestuurslid van het Genootschap Oud Katwijk.