Gemeente Best

08-01-2004
Kernpunten voor politie in gemeenten Best, Oirschot en Son en Breugel

Maatwerk per gemeente
Kernpunten voor politie in gemeenten Best, Oirschot en Son en Breugel

Jaarlijks stelt de Politie Brabant Zuid-Oost, afdeling BOS (Best-Oirschot-Son en Breugel) een jaarplan op, waarin de belangrijkste aandachtspunten en activiteiten voor het komende jaar worden weergegeven. Dit jaarplan dient te worden vastgesteld door de gemeenteraden van de gemeenten die in het werkgebied van de politie-afdeling vallen. De Intergemeentelijke Politie Commissie - een gemeenteoverstijgende "raadscommissie"- heeft het afdelingsjaarplan van de politie BOS dinsdagavond 6 januari 2004 goedgekeurd. De drie gemeenteraden dienen het plan nog wel definitief vast te stellen.

Maatwerk per gemeente

Met het afdelingsjaarplan van de politie BOS wordt per gemeente in het werkgebied, te weten Best, Oirschot en Son en Breugel, maatwerk geleverd. De leden van de Intergemeentelijke Politie Commissie hebben per gemeente hun prioriteiten kenbaar gemaakt. Deze zijn vervolgens vertaald naar het activiteitenplan van de politie. Dit heeft geresulteerd in verschillende aandachtspunten per gemeente. Voor de gemeenten Best en Oirschot zijn 6 prioriteiten opgenomen, voor Son en Breugel 3:

· Best: Jeugd, geweld, verhoging aangiftebereidheid, buurtbrigadiers 50% in de wijk, optimale inzet Boa's en realiseren dadergerichte aanpak richting veelplegers.

· Oirschot: aanpak criminaliteit buitengebied, behoud natuurwaarden buitengebied, intensivering verkeerstoezicht/snelheidhandhaving op 80 km wegen, intensivering drugsbestrijding, aanpak (huiselijk) geweld en jeugdproblematiek.

· Son en Breugel: verbeteren communicatie, eigen verantwoordelijkheid burgers en bestrijden concrete lokale ergernissen.

Landelijke en regionale kaders

In het afdelingsjaarplan 2003 werd al aangekondigd dat het volgende plan in het teken zou staan van een gestage doorontwikkeling op meerdere fronten. De landelijke beleidsnotitie "Naar een veiliger samenleving" is vertaald en door middel van convenanten op regionaal niveau verder vormgegeven.
Middels een duidelijke procesbeschrijving en landelijke uniformiteit wordt ernaar gestreefd nog efficiënter te zijn naar de burgers toe! De gewenste richting is om een steviger imago neer te zetten, bijvoorbeeld door boodschappen van burgers serieuzer te nemen maar ook door de verwachtingen naar de burgers toe, beter te managen.

Voor een samenvatting van het afdelingsjaarplan Politie Brabant Zuid-Oost, afdeling BOS klik hier Zie het origineel