Universiteit Nyenrode

Bob Hoogenboom hoogleraar Forensic Business Expertise bij NIVRA-Nyenrode

January 08, 2004


- PERSBERICHT -

Breukelen, 8 januari 2004 - Prof.dr. A.B. Hoogenboom (46) is benoemd tot full time hoogleraar Forensic Business Expertise bij NIVRA-Nyenrode. Naast het verzorgen van onderwijs voor de postdoctorale opleiding Forensische Accountancy en de organisatie van fraudeseminars, gaat hij onderzoek verrichten op het terrein van fraude en veiligheidsvraagstukken. Hoogenboom was reeds als buitengewoon hoogleraar verbonden aan de NIVRA-Nyenrode School of Accountancy.

Bob Hoogenboom promoveerde in 1994 in Leiden op de samenwerking tussen politie, bijzondere opsporingsdiensten en particuliere recherche. Voor zijn proefschrift ontving hij in 1996 de tweejaarlijkse publicatieprijs van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Hij was eerder verbonden aan de vakgroep Bestuurskunde van Universiteit Leiden, en de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Erasmus Universiteit. Ook werkte hij voor de Nederlandse Politieacademie en Ernst & Young Caribbean.

Over Nyenrode
Universiteit Nyenrode bereidt jonge mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer mastersopleidingen op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven, wil Nyenrode tevens kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers zijn.

Over NIVRA-Nyenrode School of Accountancy
De NIVRA-Nyenrode School of Accountancy is een samenwerkingsverband tussen het Koninklijk NIVRA (Nederlands Instituut van Registeraccountants) en Universiteit Nyenrode, waar studenten terechtkunnen voor diverse deeltijdopleidingen op het gebied van accountancy en controlling. NIVRA-Nyenrode kent een lange opleidingsgeschiedenis, waarbij een hechte band met het bedrijfsleven en een rechtstreekse koppeling tussen theorie en praktijk centraal staan.


- EINDE BERICHT -

Summary
Breukelen, the Netherlands, 8 January 2004 - Bob Hoogenboom has been appointed professor Forensic Business Studies at Universiteit Nyenrode.

Noot voor de redactie (