Ingezonden persbericht


Persbericht


Haarlem, 6 januari 2004


Lijst met APZ-en verhuist naar museum


Per 1 januari 2004 is Psychiatrisch Ziekenhuis Duin en Bosch te Castricum opgegaan in een nieuwe stichting onder de naam GGZ Dijk en Duin. Daarmee is ook de website van Duin en Bosch vervallen. Op die site was sinds een jaar of twee een overicht te vinden van de oorspronkelijke algemeen psychiatrische ziekenhuizen (APZ-en) in Nederland met een verwijzing naar de huidige ggz-instellingen. -Nu dus ook van PZ Duin en Bosch naar GGZ Dijk en Duin-.
Deze lijst werd veel geraadpleegd omdat voor veel mensen, binnen- en buiten de psychiatrie de sporen van (fuserende) instellingen maar lastig te volgen zijn.
Het overzicht van APZ-en is nu ondergebracht op de website van het Pest- en Dolhuys, museum van de psychiatrie. Het past namelijk uitstekend bij de doelstelling van het museum, om een brug te slaan tussen het verleden en het heden van de psychiatrie.
Dit museum is een initiatief van vijf grote psychiatrische instellingen in Noord- en Zuid Holland en is gevestigd in het voormalige pest- en dolhuys van Haarlem.
De restauratie van het gebouwencomplex is vrijwel afgerond en de inrichting tot museum kan beginnen. In oktober van dit jaar zal het museum voor het publiek worden geopend.
Reden te meer om regelmatig een kijkje te nemen op de website: www.pest-endolhuys.nl


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Arie Berg

communicatie functionaris
van het Pest-en Dolhuys

Schotersingel 2
2021 GE Haarlem

tel. (023) 541 06 74
fax. (023) 541 06 71


---- --