Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Castricum, 7 januari 2004


Fusie GGZ Dijk en Duin een feit.

GGZ Dijk en Duin is de nieuwe naam na fusie tussen Psychiatrisch Ziekenhuis Duin en Bosch, Riagg Zaanstreek/Waterland en Riagg Midden-Kennemerland.


Per 1 januari jl. is de fusie tussen Psychiatrisch Ziekenhuis Duin en Bosch, Riagg Zaanstreek/Waterland en Riagg Midden-Kennemerland een feit. De drie instellingen voor geestelijke gezondheidszorg gaan op in een nieuwe stichting: GGZ Dijk en Duin.

Doel van de fusie is om de geestelijke gezondheidszorg in de regio's Zaanstreek, Waterland, West-Friesland en Midden-Kennemerland beter op elkaar af te stemmen. Volgens Marco Meerdink, voorzitter Raad van Bestuur van GGZ Dijk en Duin, zullen vooral cliënten en verwijzers veel voordeel hebben bij een fusie tussen het psychiatrisch ziekenhuis en de Riaggs. "De inzet is minder wachtlijsten, een beter behandelaanbod en meer geld voor onderzoek en dienstverlening", aldus Meerdink.

In de komende maanden wordt gewerkt aan de verdere integratie van de drie instellingen. Voorzitter Meerdink ziet dat proces met vertrouwen tegemoet. "De drie instellingen hebben in de afgelopen twee jaar intensief met elkaar opgetrokken. Over het verplaatsen van behandelcapaciteit van de hoofdlocatie in Castricum naar GGZ-centra in de regio's zijn goede afspraken gemaakt. Nu kunnen we echt aan de slag", aldus Meerdink.

De naam, GGZ Dijk en Duin, sluit aan bij de geografische kenmerken van het werkgebied van de nieuwe organisatie; maar ook brengt de naam tot uitdrukking dat cliënten zich geborgen en veilig kunnen voelen wanneer ze voor behandeling of advies aankloppen bij GGZ Dijk en Duin.


Einde persbericht.


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht