Novem

08-01-2004
Subsidiebureau Duurzame Energie draagt ISO-kwaliteitscertificaat

Vanaf 1 december draagt het subsidiebureau Duurzame Energie van Novem het ISO 9001 kwaliteitssysteem certificaat. Dit certificaat staat garant voor een hoog niveau van kwaliteit. ISO stelt dit niveau vast. Voor de aanvrager houdt dit in dat er meer duidelijkheid komt in de werkwijze en dat termijnen zijn vastgelegd.

Eén van de belangrijkste eisen is dat alle werkprocessen zijn vastgelegd. Het subsidiebureau vindt het belangrijk om de wijze waarop met subsidieaanvragen wordt omgegaan vast te leggen. Ook de continuïteit van de kwaliteit is op deze manier gewaarborgd en draagt er zorg voor dat verbeterpunten aangepast worden.

De ISO 9001 norm is een verzameling voorschriften die een handleiding vormt om de processen binnen het bedrijf te beschrijven. De processen van een bedrijf moeten leidend zijn voor de structuur en de vastlegging van het kwaliteitssysteem. Een proces dat er voor zorgt dat een overeenkomst met een klant met betrekking tot een product of dienst, uiteindelijk resulteert in de levering van dat product. Die levering moet overeenstemmen met de overeengekomen eisen, specificaties en de verwachtingen van de klant.

Ook volgend jaar voert het subsidiebureau weer de subsidieregeling Duurzame Energie uit. Deze bestaat uit een subsidieronde voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, praktijkexperimenten, demonstratie- en marktintroductieprojecten en een subsidieronde voor haalbaarheids- en kennisoverdracht projecten. Wanneer u uw projecten weer kunt inleveren vindt u begin 2004 op onze website.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Novem, telefoon (030) 239 37 98, e-mail duurzame-energie@novem.nl of kijk op onze website: www.den.novem.nl