Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe vergemakkelijkt overgang naar nieuwe generatie publishing met InDesign CS PageMaker Edition

Nieuwe plug-in functionaliteit, ontwerpsjablonen en trainingsmateriaal bieden gebruikers van PageMaker de mogelijkheid snel en gemakkelijk over te stappen naar InDesign CS

Amsterdam, 8 januari 2004 - Adobe Systems Incorporated (NASDAQ: ADBE) kondigt vandaag Adobe InDesign CS PageMaker Edition aan, een uitbreiding van InDesign CS, waarmee huidige gebruikers van PageMaker snel en succesvol kunnen overstappen op InDesign, het bekroonde opmaak- en ontwerppakket. InDesign CS PageMaker Edition, dat ontwikkeld is om te voldoen aan toekomstige opmaak- en ontwerpvereisten van PageMaker-gebruikers, omvat een complete versie van Adobe InDesign CS-software, aangevuld met een innovatief PageMaker plug-in pakket, sjablonen en trainingsmateriaal.

Adobe InDesign CS, dat in oktober 2003 met enthousiasme binnen de branche werd ontvangen, biedt krachtige productiecapaciteit, creatieve vrijheid en ondersteuning voor werken binnen verschillende media. Hiermee kan de gebruiker pagina s ontwerpen, opmaken en afdrukken, maar ook sneller en betrouwbaarder content naar het web exporteren. Met InDesign CS PageMaker Edition kunnen gebruikers van PageMaker snel upgraden naar InDesign CS en slimmer en sneller werken via toekomstbestendige technologische platforms.

"De moderne codebasis van InDesign biedt de beste lange termijn oplossing voor PageMaker-gebruikers die willen profiteren van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hardwareontwerp en innovatieve besturingssystemen," aldus Jim Heeger, Adobe s senior vice president Creative Professional Products. "InDesign CS PageMaker Edition is voor gebruikers van PageMaker de snelste en gemakkelijkste manier van upgraden naar het nieuwe generatie publishingplatform."

InDesign CS, de toekomst van professioneel opmaken en ontwerpen
InDesign CS laat de concurrentie met deze release boordevol nieuwe functies ver achter zich; het programma is voorzien van een breed scala aan krachtige productiefuncties en nieuwe creatieve tools voor professioneel opmaken en ontwerpen van pagina s. InDesign ondersteunt PageMaker workflows, Mac OS X Panther en heeft ingebouwde ondersteuning voor bestanden die zijn gemaakt met Adobe Photoshop CS en Illustrator CS. PageMaker-gebruikers kunnen profiteren van verhoogde productiviteit, met functies zoals Story Editor waarmee geïntegreerde tekstverwerkingsfunctionaliteit beschikbaar is. Met het contextgevoelige en efficiënte Control Palette kan tekst worden geformatteerd en kunnen objecten worden bewerkt en tabellen worden verfijnd op één locatie binnen een werkplek. Bovendien biedt InDesign CS uitgebreide ontwerpmogelijkheden, dankzij bijvoorbeeld slagschaduwen, superieure typografische bewerkingsmogelijkheden en bewerkbare transparantieaansturing.

PageMaker plug-in pakket voor geavanceerde functies
Het Adobe PageMaker Plug-in Pack voegt essentiële PageMaker functionaliteit toe aan InDesign CS en beschikt nu over uitgebreide conversieondersteuning voor PageMaker 6.0-, 6.5- en 7-documenten en voor QuarkXPress 3.3-4x bestanden. Bovendien herschikt de ALAP InBooklet Special Edition plug-in automatisch de pagina s van een document op het moment dat dit wordt klaargezet voor afdrukken; met als resultaat een opmaak waarvan de marges, witruimten, over- en uitvloeiingen en overgangen volledig kunnen worden bewerkt. Andere functies zijn onder andere automatische bullets, gegevenssamenvoeging, de Position Tool die hetzelfde werkt als de Crop tool in PageMaker en de mogelijkheid om sneltoetsen in InDesign dezelfde functies te geven als in PageMaker. Om nieuwe projecten een vliegende start te geven, integreert een sjabloonbrowser meer dan 80 professionele sjablonen van toonaangevende ontwerpers, met onder andere sjablonen voor advertenties, visitekaartjes, certificaten en briefpapier. De Adobe InDesign CS PageMaker Edition wordt geleverd met Total Training video-instructie op CD, waarmee de gebruiker alles uit InDesign kan halen en zijn PageMaker ervaring kan verdiepen.

"Adobe kent het belang van het instandhouden van een consistent en toch flexibel uiterlijk en gevoel binnen verschillende media," aldus Kirsti Scott, creative director van Scott Design. "Ik wilde een ontwerpsjabloon maken dat relevant was voor de praktijk. Het sjabloon biedt een eenvoudige manier voor het produceren van professionele stukken met een uniforme uitstraling, zodat de gebruiker geen uren kwijt is met het creëren van banners, postkaarten en flyers met een creatieve flair."

Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe InDesign CS PageMaker Edition voor Mac OS X en Microsoft Windows is in het eerste kwartaal van 2004 verkrijgbaar, via Adobe Authorized Resellers en de Adobe Store op www.adobe.com, www.adobe.nl of www.adobe.be. Voor geregistreerde gebruikers, die eigenaar zijn van een willekeurige versie van Adobe PageMaker, bedraagt de adviesverkoopprijs Euro 409,- voor de Engelse versie en Euro 499,- voor de Nederlandse versie. Ga voor meer informatie naar: www.adobe.com/products/indesign/pm_ind.html.

Het Adobe PageMaker Plug-in Pack zal naar verwachting in het voorjaar van 2004 worden opgenomen in de Adobe Creative Suite Premium Edition en in de Adobe Creative Suite Standard Edition. De adviesverkoopprijzen hiervan zijn op dit moment nog niet bekend. Ga voor meer informatie over de Adobe Creative Suite naar: www.adobe.com/creativesuite.

BERICHT VOOR DE REDACTIE


Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/jan2004/InDesignCSPageM.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven.
De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.
---


© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, InDesign, PageMaker, Photoshop en Illustrator zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.


Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com

---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---