Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum donderdag 8 januari 2004                                       
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Bromfietser gewond bij aanrijding - Woensdag rond 12.10 uur raakte een 17-jarige Nijmegenaar gewond bij een verkeersongeval op de Wijchenseweg nabij een uitrit van een parkeerterrein. Een personenauto bestuurt door een 22-jarige Nijmegenaar sloeg vermoedelijk bij rood licht rechtsaf vanaf een uitrit de Wijchenseweg op in de richting van de Graafseweg. De bromfietser kwam voor de bestuurder van de auto van rechts en reed vermoedelijk ook door rood licht. De politie kon de juiste toedracht van de aanrijding niet achterhalen en heeft proces-verbaal opgemaakt. De bromfietser raakte gewond aan zijn enkel. Beide voertuigen raakten min of meer beschadigd.

Aangehouden voor bedreiging - Een 31-jarige inwoner van Tilburg is woensdagmiddag rond 15.55 uur op het Potgieterplein aangehouden omdat hij kort daarvoor een 57-jarige man in de woning van de Nijmegenaar vermoedelijk met een vuurwapen bedreigde. De Tilburger had een conflict met de Nijmegenaar en zou de Nijmegenaar bedreigd hebben met het vuurwapen door de loop van het vuurwapen door de brievenbus te steken en te schreeuwen dat hij de Nijmegenaar kapot zou schieten. Toen hij werd aangehouden had de Tilburger geen vuurwapen bij zich. De man is ingesloten en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen - woensdag 7 januari tussen 14.30 uur en 15.15 uur is van de Geerensteinstraat een groene Nissan-Micra met kenteken HB-XN-32 gestolen.


Diefstal tas - Een 25-jarige Nijmeegse heeft aangifte gedaan van beroving van haar handtas op de Vossendijk op woensdag. De vrouw liep van haar auto naar een flatgebouw toen een onbekende man haar tas van de schouder rukte en wegrende. Een getuige die achter de dader was aangefietst, was de verdachte uit het zicht verloren. De politie startte direct hierop een buurtonderzoek, dit leverde in eerste instantie niets op.


Diefstal auto

Woensdagavond werd vanaf de Fagelstraat een zilverkleurige Volkswagen Golf, kenteken 14-HK-DV weggenomen. Er is aangifte gedaan.


District de Waarden


Kapel Avezaath - woninginbraak - Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan het Laageinde. Men is de woning binnen gekomen via de achterdeur. Uit de woning werden een laptop, een portefeuille enj autosleutels weggenomen. Met behulp van de autosleutels werd een Nissan Patrol met kenteken 92-FF-SX weggenomen. Aangifte werd gedaan door de 50-jarige bewoner.

District Tweestromenland

Malden - verlichtingscontrole - Woensdagmorgen is een verlichtingscontrole gehouden op de Blankenbergseweg in Malden. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat zij geen verlichting voerden.


Blik op veilig

Tijdens een snelheidscontrole woensdag tussen 07.45 en 11.45 uur zijn op de Botsestraat in Leuth, 1340 passanten geregistreerd. 51 bestuurders overtraden de maximum snelheid van 80 km/u. de hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u.
Woensdag tussen 07.40 en 10.40 uur passeerder op de Wylerbaan in Groesbeek, 721 automobilisten waarvan 8 de maximum snelheid van 80 km/u overtraden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.
In Malden passeerden 2931 automobilisten woensdag tussen 11.50 en 14.20 uur op de Rijksweg. 101 bestuurders overtraden de maximum snelheid van 50 km/u waarbij de hoogst gemeten snelheid 71 km/u bedroeg.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie /