Gemeente Amsterdam

Bijna EUR 2,4 miljoen voor vlinderkas Artis
8 januari 2004 - Marleen Nieuwenhuis

Het college van B&W heeft ermee ingestemd om een bedrag van EUR 2,4 miljoen beschikbaar te stellen voor de bouw van een vlinderkas in Artis. Deze bijdrage is afkomstig uit het budget van het nieuwe economische beleidsprogramma HERMEZ 2003-2006 (Het Economisch Resultaat Moet Er Zijn).

Met HERMEZ wil de gemeente de Amsterdamse economie versterken door hierin te investeren. Zo wordt er tot 2007 per jaar EUR 6 tot EUR 8 miljoen gestoken in de lokale economie.

Met de investering in de Vlinderkas, een van de grotere in Europa, verwacht Artis meer bezoekers te trekken naar zijn tuin en dus ook naar de stad. Amsterdam krijgt er een kleurrijketoeristische attractie bij; een vlinderkas blijkt een van de populairste attracties in dierentuinen over de gehele wereld.

Mede door deze nieuwe vlinderkas kunnen bezoekers onder alle weersomstandigheden op educatieve en attractieve wijze in en van Artis genieten. De vlinderkas, gepland ter plekke van het te renoveren terrein van het oude voedselmagazijn, zal één geheel gaan vormen met de drie bestaande tropische kassen: het Insectarium en de expositieruimte met onderwaterzicht op de zeeleeuwen. De opening van deze vlinderkas is gepland voor de zomer van 2005.

Wethouder Geert Dales van Economische Zaken over de vlinderkas "Artis is al een belangrijke toeristische attractie. Het draait erom om van tijd tot tijd vernieuwende initiatieven te ondersteunen. Met de Vlinderkas krijgt Artis er een nieuwe toeristische bezienswaardigheid bij. De rivaliteit om het aantrekken van toeristen is groot. Door dergelijke initiatieven te ondersteunen, kan Amsterdam de andere steden een stap voor blijven."

Pb-002

© Gemeente Amsterdam